Altcoin

VeChain gaat platform ontwikkelen voor farmaceut Bayer

Eén van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld gaat samenwerken met VeChain om een nieuw, op blockchain gebaseerd, traceerbaarheidsplatform te ontwikkelen.


De samenwerking

De Chinese tak van Bayer onthulde donderdag in een interview dat het VeChain had gekozen als technische leverancier voor een nieuwe blockchain-aangedreven oplossing waarmee het bedrijf klinische geneesmiddelen in de hele supply chain kan volgen.

Ht systeem laadt een batchnummer met betrekking tot een specifiek medicijn op de blockchain. Elk medicijn kan vervolgens worden gevolgd terwijl het door de supply chain beweegt, met behulp van tijdstempels en gebruikersidentificatie-informatie op verschillende waypoints. Vanwege de onveranderlijke aard van de blockchain kunnen de gegevens niet worden gewijzigd door een niet-geautoriseerde derde partij.


Zo werkt de oplossing van VeChain

VeChain won het recht om in 2019 met Bayer samen te werken in een competitie, nadat het had voorgesteld dat het bedrijf zou overwegen om een ​​op blockchain gebaseerde supply chain-oplossing te implementeren. Het voorstel werd vervolgens de oplossing genaamd ‘CSecure’.

Het systeem is gebaseerd op ToolChain, een gepatenteerd blockchain service systeem waarmee VeChain volledige gedistribueerde grootboektechnologie-oplossingen kan ontwerpen en bouwen volgens de specifieke eisen van een klant.

Bayer is de laatste in een reeks spraakmakende partnerschappen voor het blockchain-project. Afgelopen juni werkten de Chinese tak van supermarktketen Walmart en Big Four-accountantskantoor PwC samen met VeChain om te werken aan een nieuwe food tracking-oplossing voor China.

VeChain zegt echter niet veel over de laatste deal. Een woordvoerder vertelde dat het bedrijf gebonden is aan een geheimhoudingsverklaring (NDA) en geen verdere informatie kan onthullen over hoe CSecure eigenlijk zou werken “onder de motorkap”.

Een verklaring van CEO en mede-oprichter Sunny Lu zei dat hij dankbaar was dat Bayer VeChain op de proef stelde bij het testen van het productontwerp van CSecure.

“We hebben de strengheid van de medische industrie ervaren door met Bayer China samen te werken”, zei hij. “Ik voel Bayers professionaliteit en uitstekende arbeidsethos ten aanzien van de geneeskunde en de gezondheidszorg als geheel.”