VeChain, Vet
Altcoin

VeChain lanceert blockchain platform voor rapportage koolstofgegevens

VeChain heeft een nieuw blockchain initiatief aangekondigd dat is ontworpen om bedrijven te helpen hun CO2 emissiegegevens openlijk te volgen en te rapporteren.


Nieuwe service

De nieuwe service combineert gedecentraliseerde grootboektechnologie met een Software-as-a-Service (SaaS)-bedrijfsmodel. De Digital Carbon Footprint SaaS-service maakt het voor zakelijke gebruikers mogelijk om belangrijke gegevens in te zien en te noteren, en om deze te integreren met externe assurance providers binnen het partnerschapsnetwerk van VeChain. Deze gegevens kunnen later van grote waarde zijn en onder andere de duurzaamheidsprestaties in de hele organisatie verbeteren.

In de aankondiging benoemde VeChain de obstakels met vertrouwen en transparantie van traditionele supply chains bij het verzamelen van CO2-emissiegegevens van bedrijven. Een openbare blockchain lost dit probleem op en biedt transparante verantwoording voor alle lagen van het supply chain-netwerk:

“VeChain’s op blockchain gebaseerde Digital Carbon Footprint SaaS service biedt een uitgebreid en schaalbaar platform voor elke onderneming. Hier kunnen zij hun CO2 reductie initiatieven in de hele chain beter berekenen, volgen en rapporteren.”

Alexandre Gellert Paris, een associate programme officer bij het Framework van de Verenigde Naties (VN) inzake klimaatverandering, merkte onlangs op dat de blockchain kan bijdragen aan een grotere betrokkenheid en transparantie. Daarnaast kunnen ze verdere innovatieve oplossingen brengen in de strijd tegen klimaatverandering, wat leidt tot een beter klimaat actie.


De grote rol van China

Als ‘s werelds grootste producent van koolstofemissies speelt China een belangrijke rol bij het bevorderen van de technologieën van morgen. Daarnaast draagt het bij aan internationale klimaatverdragen zoals het klimaatakkoord van Parijs.

Het recente vijfjarenplan van de Chinese president Xi Jinping is een agressieve poging om ‘s werelds grootste economie op een koolstofarm traject te brengen. De doelen zijn om een emissie output piek te bereiken vóór 2030 en koolstofneutraliteit vóór 2060.

In het afgelopen jaar heeft China zich ontwikkeld als een belangrijke speler in de crypto industrie. Het heeft het een groot aantal regelgevende beleidslijnen geïmplementeerd. Van handelsactiviteiten tot aan Bitcoin mining, die tot doel hebben de invloed van de markt op de bevolking te beperken.

Na het harde optreden tegen Bitcoin mining, kon de provincie Guizhou profiteren van de 50 terawattuur aan elektriciteit om klimaatgerichte initiatieven na te streven. Voorbeelden hiervan zijn zoals het installeren van 38.000 oplaadpunten voor elektrische voertuigen tegen 2023. Peking volgt ook een vergelijkbare route, met als doel dat 60% van de voertuigen van het land tegen 2030 worden aangedreven door niet fossiele brandstoffen. Dit overtreft de doelstellingen die de Verenigde Staten hebben van 50%.