Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

VeChain sluit zich aan bij de Chinese Food Safety Alliance

VeChain heeft onlangs onthuld dat het lid is geworden van de Chinese Animal Health And Food Safety Alliance (CAFA). Het bedrijf werd raadslid van de alliantie en is nu de enige blockchain-provider die een dergelijke positie bekleedt. Dit werd gisteren, 17 september aangekondigd via een Medium-post.

De alliantie zelf is vrij groot en omvat meer dan 130 bedrijven. Enkele van de leden zijn ook Chinese dochterondernemingen van bekende Amerikaanse merken, zoals Walmart, Starbucks en zelfs McDonald’s.


Op weg naar de blockchain

VeChain lijkt van plan te zijn om zoveel mogelijk leden van de alliantie bij zijn blockchain netwerk aan te laten sluiten. Het eerste alliantie lid is onlangs al begonnen met het gebruik van VeChain’s ToolChain. Helaas is nog niet bekend welk bedrijf besloot om een ​​early adopter te worden. De kans is nu echter groot dat andere bedrijven snel zullen volgen.

CAFA gebruikte in het verleden natuurlijk al andere soorten trackingtechnologie. Op dit moment maakt het gebruik van het Food Trust Traceability Program, dat is gebaseerd op QR-codes waarmee consumenten informatie over bepaalde producten kunnen krijgen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld ‘Chicken 2.0’, waar het scannen van een QR-code gegevens onthult zoals de broederij, productie, omgevingsgegevens, de boerderij, testrapporten, certificering en meer.

VeChain wil dit zelfde concept op blockchain-niveau uitvoeren. Partners van VeChain kunnen belangrijke processen van voedselproductie vastleggen op de blockchain. Op deze manier kan de echtheid en certificering op elk moment aangetoond worden. Uiteindelijk zal de blockchain worden gebruikt door honderdduizenden bedrijven die verbonden zijn met de alliantie leden.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten