Prijsanalyse

VeChain (VET) prijsanalyse 22 oktober 2020

Hoe staat het er voor met de VeChain koers? Vandaag analyseert onze crypto analist de VET grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


VET weekly chart

Laten we eens gaan kijken hoe VeChain er momenteel voorstaat. Op de weekgrafiek is er weinig veranderd. De twee voorgaande weken zijn er candles geprint waaruit blijkt dat de bulls de prijs wel omhoog willen drukken maar ze missen de acceleratie ervoor nog. De koers bevindt zich dan ook nog rond de golden pocket en de ema’s staan bullish gekruist. Het volume is aan het afnemen wat ook weer terug te zien is op de rsi die licht dalend is en nog beweegt nog steeds vlak onder de middenlijn. De toegevoegde ema op de rsi is harder aan het dalen dan de rsi. Is er een bullish crossover op komst?

VET weekly chart – Bron: Tradingview

VET daily chart

De koers beweegt zich opwaarts zoals aangegeven met de blauwe stippel trendlijn. Er is echter nog geen mogelijkheid geweest om een higher high op de chart te printen. Het grijze block plus de confluence met de ema200 bieden momenteel nog behoorlijk wat weerstand. Wanneer je het grijze weerstands block combineert met de blauwe uptrendlijn dan zien we een ascending triangle.

De ema’s staan bearish gekruist en ook de rsi bevindt zich nog boven de ema maar heeft moeite om boven de middenlijn te komen. Ook het volume zien we teruglopen maar gezien de falling wedge die op het einde loopt is dit alleen maar goed voor een breakout.

VET daily chart – Bron: Tradingview

VET 4h chart

Zoals we in de vorige analyse besproken hebben heeft de koers inderdaad een bearish rejection (groene cirkel) gehad van -8% op het rood omlijnde blok. Vervolgens is er een higher low, een gelijke high en weer een higher low op de chart geprint. Momenteel is de VeChain koers weer op weg om het grijze blok te testen. Dit zou de derde keer worden en in de regel is het meestal dat hoe vaker het getest wordt hoe zwakker de weerstand of support wordt.

De ema’s staan nog bearish maar lijken van koers te willen veranderen. De rsi heeft de ema bullish weten te kruissen en inmiddels ook al een succesvolle retest op de ema gehad.

VET 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist acht de kans op een stijging vrij groot. Hiervoor moet het grijze blok wel gebroken worden zodat er een structure break wordt gevormd. Hoogstwaarschijnlijk zal VET dan rond de 0.5 fibonacci en de monthly ($0.01285 – $0.01350) open wat weerstand krijgen. Als het volgens het boekje gaat zullen we dan een retest van de uitbraak kunnen verwachten op het grijze blok.

Onze analist acht de kans klein op een daling maar houdt wel rekening met het volgende: Mochten we de blauwe uptrendlijn aan de onderkant breken dan zou de koers nog naar het gele blok mogen zakken om longterm toch nog bullish te blijven.