VeChain, Vet
Prijsanalyse

VeChain (VET) prijsanalyse 8 oktober 2020

Hoe staat het er voor met VeChains VET token? Vandaag analyseert onze crypto analist de VET grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


VET weekly chart

In onze vorige analyse hadden we al het vermoeden dat de VeChain koers zou gaan zakken en dat is de weken erna ook gebeurd. Vandaag gaan we opnieuw bekijken hoe de VET koers ervoor staat. Kijkend naar de candles dan zien we dat we in de 2e wave naar beneden zitten.

Na een impulse wave, zoals Vechain de weken ervoor heeft gehad, zien we vaak een retrace wat vaak in 3 waves verloopt. Op de weekgrafiek zien we de ema8 dichter naar de ema21 gaan en bij het kruisen van elkaar zal dit bearish zijn. De ema55 en 100 dienen beide momenteel als support net boven het ingetekende level. De rsi daalt op de weekgrafiek nog behoorlijk en is momenteel onder de middenlijn. De ema loopt parallel met de rsi mee naar beneden en is na de bearish crossover ook nog niet getest.

VET weekly chart – Bron: Tradingview

VET daily chart

Op de daggrafiek bewegen we ons in een soort van falling wedge waarbij de koers zich regelmatig langs de bovenste trendlijn heeft bewogen, maar niet heeft kunnen doorbreken. De drie kortere ema’s staan allen in het voordeel van de bears en de ema’s 100 en 200 staan bullish gekruist maar dient momenteel als weerstands zone. De rsi heeft gisteren de ema getest nadat ze elkaar bearish hebben gekruist. Dit resulteerde in een rejection naar beneden. Gezien de bevinden op de twee hoge timeframes denkt onze analist dat er misschien nog een opleving inzit maar dat de echte retest pas rond of in de gele zone zal zijn.

VET daily chart – Bron: Tradingview

VET 4h chart

Op de 4-uurs grafiek zouden we de eerste tekenen van een eventuele opleving al kunnen waarnemen. We zien de twee korte ema’s dichter tot elkaar komen en de rsi heeft de ema bullish doorkruist. Wat resulteerde in een terugtest van de eerder gevormde support zone. We zien de rsi momenteel ook weer naar beneden gaan en zoals het nu lijkt is die van plan om de ema te gaan testen om hopelijk te bouncen zodat er een higher low gevormd kan worden, waarna een higher high zeer wenselijk is als bevestiging van een (tijdelijke) ommekeer van de trend.

VET 4h chart – Bron: Tradingview

Voor de longterm kijkt onze analist nu naar een uitbraak en retest van de falling wedge om een positie te pakken of wanneer we de gele zone bereiken. Short term denkt hij dat je binnen de faling wedge nog wel wat schommelingen moet kunnen pakken als trader.