VeChain, Vet
Prijsanalyse

VeChain (VET) prijsanalyse 24 september 2020

Hoe staat het er voor met VeChains VET token? Vandaag analyseert onze crypto analist de VET grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


VET weekly chart

Afgelopen week heeft de VeChain koers niet boven de ema8 en 21 weten te sluiten. Hierdoor lijkt een verdere retrace niet uitgesloten. Echter, zo’n retrade is best gezond na een enorme stijging van ruim 1400% in twintig weken tijd. Op de week grafiek is nog geen retest geweest van de gebroken zone die in het geel gekleurd is. Deze zone heeft confluence met de ema55 en 100 en aangezien het een level op de week grafiek is en niet getest lijkt het onze analist het meest logische dat we die nog moeten gaan testen. Kijkend naar de rsi dan zien we dat die momenteel de middenlijn bearish is gekruist en samen met de ema blijft afbuigen.

VET weekly chart – Bron: Tradingview

VET daily chart

Gisteren is de koers, voor het eerst sinds de structure break, gesloten onder de ema200. Dit samen met de golden pocket retrace van de impulse wave down en de kortere ema’s die bearish staan is geen goed teken. Er zou een kleine kans kunnen zijn dat VET nu een zijwaartse range gaan vormen al acht onze analist die wel kleiner dan een daling naar de geel gemarkeerde zone.

Zoals je kunt zien traden we momenteel onder een weerstandsniveau die je rechts op het volume profiel ook goed kan zien. Daaronder is een behoorlijk gat met weinig support. Er hoeft dus maar iets te gebeuren en we zullen terug gaan vallen.

Momenteel bevinden we ons ook voor de 2e keer op de daily golden pocket (GP) van de impulse wave omhoog. Dit wil je liever ook niet zien en vooral niet als de candle closes lager zijn dan de vorige GP retrace. Kijkend naar de rsi dan zien we die in het bearish gedeelte bewegen. Momenteel lijkt de rsi zich op te maken om de ema te gaan testen nadat die bearish is gekruist. In de meeste gevallen is de 1e keer testen een rejection en dat zou de rest van mijn bevindingen bevestigen.

VET daily chart – Bron: Tradingview

VET 4h chart

Op de 4h grafiek van VeChain hebben we afgelopen nacht een structure break naar beneden gehad en is de koers momenteel richting de golden pocket van deze break aan het zakken. Hier ligt tevens confluence met de eerder genoemde weerstandszone die je op het volume profiel kan zien.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Kijkend naar de indicatoren dan zien we de ema’s langzaam wijder gaan staan en nog afbuigend naar beneden zijn. De ris heeft echter een bull crossover met de ema gemaakt maar lijkt ook alweer flink af te zwakken en een bearish crossover sluit onze analist dan ook zeker niet uit.