Crypto Mining Venezuela
Blockchain

Venezolaanse Regering keurt Cryptomining af wegens hoge elektriciteitsvraag

De Venezolaanse regering heeft zich aangesloten bij de groeiende lijst van landen die cryptomining hebben afgekeurd vanwege de grote vraag naar elektriciteit. Het Venezolaanse Ministerie van Elektriciteit heeft plannen aangekondigd om cryptocurrency-miningbedrijven los te koppelen van het nationale elektriciteitsnet. Deze maatregel is bedoeld om het overmatige energieverbruik te reguleren en een stabiele stroomvoorziening voor de bevolking te garanderen.

Cryptomining momenteel verboden

In een bericht op X (voorheen Twitter) van de Nationale Associatie van Cryptocurrencies van Venezuela werd verklaard dat cryptomining in Venezuela momenteel verboden is. Deze aankondiging volgt op een recent hardhandig optreden waarbij 2.000 cryptocurrency-miningapparaten in de stad Maracay in beslag werden genomen als onderdeel van een anti-corruptie-initiatief.

Het ministerie benadrukte de noodzaak om efficiënte en betrouwbare elektriciteitsdiensten te bieden door de druk weg te nemen die wordt veroorzaakt door de hoog energieverbruikende miningfaciliteiten. Functionarissen benadrukken dat deze maatregelen cruciaal zijn om de nationale stroomvoorziening, die de afgelopen tien jaar onbetrouwbaar is geweest, te stabiliseren.

Terugkerende stroomuitval

Venezuela kampt met terugkerende stroomuitval, vooral sinds 2019, wat een aanzienlijke impact heeft gehad op het dagelijks leven van de inwoners en de algehele economische activiteit. Cryptocurrency-mining vereist enorme hoeveelheden elektriciteit, en in reactie hierop hebben landen als China en Kazachstan strenge regels ingevoerd of deze praktijk volledig verboden.

De acties van de Venezolaanse regering tegen cryptocurrency-mining zijn naar verluidt onderdeel van een bredere anticorruptiecampagne, die heeft geleid tot de arrestatie van verschillende topfunctionarissen. Joselit Ramírez, het voormalige hoofd van de Nationale Superintendentie van Cryptoassets, is een sleutelfiguur in de beschuldigingen van corruptie.

Rafael Lacava, gouverneur van de staat Carabobo, heeft het belang benadrukt van publieke samenwerking bij het opsporen van illegale miningactiviteiten en moedigt burgers aan om onwettige activiteiten te melden.

Niet het eerste optreden tegen cryptomining

Dit is niet de eerste keer dat Venezuela optreedt tegen cryptomining. In maart 2023 sloot de Venezolaanse energieleverancier landelijk cryptominingfaciliteiten als onderdeel van corruptieonderzoeken waarbij de staatsoliemaatschappij van het land betrokken was. De procureur-generaal van Venezuela, Tarek William Saab, verklaarde destijds dat overheidsfunctionarissen naar verluidt parallelle olieoperaties uitvoerden met de hulp van de nationale crypto-afdeling.

Elders ondertekenden acht grote exploitanten van cryptocurrency-mining in Kazachstan in 2023 een open brief aan president Kassym-Jomart Tokayev, waarin ze klaagden over de hoge energieprijzen voor crypto-miners.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken