Altcoin

Verge verliest 200 dagen aan transacties na reorganisatie blockchain

De altcoin Verge (XVG) heeft een enorme reorganisatie van de blockchain meegemaakt. Het gevolg hiervan is dat maar liefst 200 dagen aan transacties en saldi plotseling verdwenen zijn. Transacties zijn hierdoor teruggezet naar juli 2020. Gebruikers hoeven echter niet direct te vrezen voor grote verliezen, want de ontwikkelaars hebben al aangegeven aan een oplossing te werken.


Mogelijk diepste reorganisatie tot op heden

Het kan hiermee wel eens de diepste reorganisatie van een cryptocurrency tot op heden zijn geweest. Naar verluidt zijn er door deze reorganisatie minstens 560.000 blokken verdwenen, mogelijk nog iets meer. Dit blijkt uit een Tweet afkomstig van Antoine Le Calves:

Een mogelijke oorzaak van de reorganisatie zou een dubbele besteding kunnen zijn. Bij zo’n dubbele besteding worden een aantal XVG-tokens tegelijkertijd gebruikt voor 2 verschillende transacties. Het team van Verge is echter nog aan het onderzoeken wat de precieze oorzaak is geweest. Door de omvang van het incident kan het nog even duren voordat het probleem opgelost is, maar het team is hier wel mee aan de slag gegaan.


Saldi van duizenden accounts weg

Door het incident heeft echter iedereen die na juli 2020 XVG-tokens ontvangen of gekocht heeft, nu 0 XVG-saldi meer. Zijn of haar volledige XVG-saldi is hiermee verloren gegaan. Hierdoor zijn naar verluidt de saldi van duizenden accounts in één klap weggeveegd.

Alhoewel het incident een grote omvang heeft, verwachten de developers achter de altcoin dat de oplossing relatief eenvoudig zal gaan zijn. De transacties die zijn uitgevoerd zijn namelijk wel bijgehouden, alleen zijn door de reorganisatie tijdelijk verdwenen. Het is echter wel relatief eenvoudig in te zien welke transacties uitgevoerd zijn, waardoor dit op te lossen is.

Volgens Twitter-gebruiker Crypto_Michael zou het tevens kunnen gaan om een aantal knooppunten die een vork wilden maken. Hierdoor krijgen deze andere instellingen mee, waardoor wellicht door een kleine kwetsbaarheid nu een transactie fout gegaan is. Deze theorie is echter nog niet bevestigd door het Verge-team, waardoor het nog even afwachten is op de daadwerkelijke boosdoener. Gebruikers hoeven echter niet direct iets te vrezen, verwacht wordt dat er snel een oplossing gevonden gaat worden.