Cardano, Persbericht

VeriDoc Global: de wereld veranderen, één document tegelijk

VeriDoc Global, een toonaangevend Australisch softwarebedrijf, biedt sinds vijf jaar een kosteneffectief, sneller en transparanter technologisch kader. Het integreert de blockchain-technologie in een QR-code verificatiesoftware die kan worden geïntegreerd in de bestaande systemen van de klant, waardoor ze worden beschermd tegen eventuele vervalsers en fraudeurs. VeriDoc Global stelt gebruikers in staat om te verifiëren of een document echt of nep is door simpelweg een QR-code op het document te scannen.

VeriDoc Global heeft een verificatieprotocol ontwikkeld dat antifraudesoftware combineert met blockchain door gebruik te maken van een gedecentraliseerde netwerkconfiguratie, waarbij gegevens worden gerepliceerd en opgeslagen op elke machine die als een knooppunt in het peer-to-peer netwerk fungeert. Sinds de oprichting werkt VeriDoc Global aan het aanpakken van de documentverificatieproblemen voor bedrijven en banken door documentfraude en vervalsingen te elimineren. Wat dit bedrijf onderscheidt, is dat het de anti-fraudesoftware combineert met het gedistribueerde grootboek dat wordt gebruikt in de gedecentraliseerde netwerkconfiguratie door gebruik te maken van een multi-chain oplossing die op elke blockchain kan worden gebruikt. 

VeriDoc Global, als toonaangevend platform, biedt een breed scala aan blockchain-specifieke beveiligingsinfrastructuurdiensten die gericht zijn op het elimineren van documentfraude over de hele wereld met de implementatie van slimme contracten. Niet alleen dat, VeriDoc pakt verificatieproblemen aan in verschillende industrieën zoals de farmacie, toeleveringsketens, belastingcertificering, luxegoederen, onderwijs en certificering, om er een paar te noemen. Door een peer-to-peer netwerkverbinding te volgen, heeft VeriDoc een onveranderlijk, onkreukbaar en zelfschalend domein ontwikkeld dat de gegevens op elke machine repliceert. Dit proces zorgt ervoor dat een document kan worden geverifieerd, zelfs als er intern met het originele bestand wordt geknoeid.

Het meest opvallende kenmerk is dat VeriDoc gebruik maakt van meerdere blockchains om de controletoegang voor de gebruikers te vergroten. VeriDoc Global maakt momenteel gebruik van verschillende blockchains om klanten meer controle te geven over hun gegevens en voor wat het beste past bij hun bedrijf. Het kan worden gebruikt om gebruikersgegevens op meerdere blockchains tegelijk te verifiëren door een unieke hashwaarde op te nemen die resulteert in het besparen van tijd, geld en energie, waardoor het een eenvoudige klik wordt en echt en nep kunnen worden geïdentificeerd. VeriDoc Global is een Decentralised Application (DApp) die op elk smart device gebruikt kan worden en te vinden is in de App store en Google Play.

VeriDoc Global breidt verder uit naar Ethereum, Ethereum Classic, Bitcoin, EOS, en Quantum Ledger Database (QLDB, Amazon’s private blockchain). Het is een zeer veelzijdige en volledig aanpasbare blockchain-technologie die gebruik maakt van QR-codes om het voor iedereen toegankelijk te maken.

De belangrijkste producten van VeriDoc zijn VeriDoc HR, VeriDoc Supply Chain, VeriDoc LogBook, VeriDoc Analytics en ze zijn uitgerust met de beste capaciteiten zoals traceerbaarheid, toegangscontrole, tracking management en gegevensbeveiliging.

Het is een oplossing die wordt gebruikt om verificatie eenvoudig te maken en beveiliging een prioriteit. Overheden en bedrijven vertrouwen tegenwoordig op de technologie en maken gebruik van VeriDoc’s platform voor technologische oplossingen voor authenticiteit en verificatie.


VeriDoc Global Token (VDG)

Het VDG-token is een ERC20 digitaal cryptografisch nutstoken uitgegeven door VeriDoc Global. VDG is nodig om te betalen voor transactiekosten op het blockchain netwerk bij het verifiëren van een origineel document. Het verifiëren van een document is gratis en kan op elk moment worden gedaan met behulp van een web-enabled camera zonder de noodzaak om VDG tokens te kopen of te bezitten.

Daarnaast zullen VDG tokens genoteerd worden op populaire cryptocurrency exchanges waar ze vrij verhandeld kunnen worden. Hoe meer industrieën de VeriDoc Global oplossing adopteren om hun verificatieproblemen op te lossen, hoe groter de vraag naar VDG zal zijn. Andere voordelen van het tokenmodel zijn onder meer het eenvoudiger betalen voor blockchain-vergoedingen over een multichain-protocol. Uitgevers van documenten zullen niet hoeven te betalen voor blockchain fees in de native cryptocurrency, bijvoorbeeld BTC voor Bitcoin, ETH voor Ethereum, XLM voor Stellar Lumens, ADA voor Cardano, etc. Ze kunnen gewoon betalen met behulp van een enkel utility token, VDG.


Totale voorraad

Er is een totale voorraad van 50.000.000.000 VDG tokens. Op het eerste gezicht lijkt dit veel, maar de omvang van de documenten industrie moet in overweging genomen worden. Als een land besluit om het VeriDoc Global protocol te gebruiken voor elk paspoort en rijbewijs in het land, kan dit een aanzienlijke hoeveelheid VDG tokens in beslag nemen terwijl ze het document creatie proces doorlopen. Het is daarom belangrijk dat er genoeg VDG tokens in omloop zijn om het VeriDoc Global systeem naar behoren te laten functioneren en door iedereen te kunnen blijven gebruiken.


Bedrijfsoverzicht

VeriDoc Global is bedacht door Guy Scott, een ondernemer in serie die zich bezighoudt met het trainen, testen en licentiëren van operators van zwaar materieel en machines voor de mijn- en bouwindustrie in Australië. Wanneer werkgevers op zoek zijn naar voldoende gekwalificeerde operators van zware apparatuur en machines, vereisen strikte protocollen dat personen met de juiste vergunning in dienst worden genomen. Gezien de toenemende druk op het aanbod van gekwalificeerde personen werden vervalste en nagemaakte licenties schering en inslag. Guy probeerde dit probleem op te lossen door een documentverificatiesysteem te ontwikkelen dat verder gaat dan de bestaande streepjescodes en watermerken.