Elon musk
Bitcoin

Verkoopt Elon Musk zijn Bitcoins?

Recente Twitter berichten van Elon Musk roepen veel vragen op. Verkoopt de oprichter van Tesla zijn Bitcoin bezittingen, of waren de tweets slechts voor de ‘lol’?


Musk trapt de maand mei af met wat vreemde berichten

De oprichter van Tesla, Elon Musk, schreef op Twitter dat hij al zijn fysieke bezittingen gaat verkopen. De vraag voor de crypto community is dan: Zijn de Bitcoins die Musk bezit dan inbegrepen? Om een wat beter beeld te geven van de uitspraken van de CEO van Tesla citeren we één van zijn tweets:

“Ik verkoop bijna al mijn fysieke bezittingen. Ik zal geen huis meer bezitten. Slechts één voorwaarde voor de koop van het huis: ik bezit het oude huis van Gene Wilder, het mag niet worden afgebroken of zijn ziel verliezen.”

Musk volgde zijn tweet over de verkoop op met een opmerking over de aandelenkoers van Tesla, die volgens hem als ‘te hoog’ wordt beschouwd. Daarna volgde een tweet die de terugkeer van vrijheid voor het volk eiste.

Verschillende tweets bevatten willekeurige teksten van het Amerikaanse volkslied. Daarnaast tweette hij nog dat zijn vriendin boos op hem was.


Musk zou een hoop Bitcoin kunnen kopen

Verschillende leden van de crypto community kwamen in actie als reactie op de tweets van Musk. De oprichter van Tron, Justin Sun, zei direct tegen Musk dat hij Bitcoins zou moeten kopen. Terwijl Hodlonaut juist vroeg of de miljardair zijn winsten in de crypto valuta zou willen stoppen.

In het onwaarschijnlijke geval dat Musk ervoor kiest om al zijn rijkdom in Bitcoin te stoppen nadat hij zijn bezittingen heeft verkocht, zou hij een manier moeten vinden om ongeveer $39 miljard aan cryptotoken te kopen.

De totale marktwaarde van de Bitcoin ligt op dit moment op $161.569.180.962. Met dit in gedachte zou Musk in theorie ongeveer 24% van alle Bicoins in omloop kunnen kopen. Het zou echter onmogelijk zijn om alle BTC tokens op te kopen zonder de prijs te beïnvloeden.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?