Dogecoin koers
Dogecoin

Vermogen ‘Dogecoin-miljonair’ van 3 miljoen naar 50.000 dollar

Glauber Contessoto, een inwoner van het Amerikaanse Las Vegas, staat lokaal bekend als de “Dogecoin-miljonair,” maar zijn vermogen is gedaald van 3 miljoen naar 50.000 dollar. In 2021 stopte Contessoto al zijn spaargeld in Dogecoin en begon hij zelfs te lenen om in de munt te investeren. Bij elkaar leverde dat een investering van 250.000 dollar op.

Tijdens de bullrun schoot dat vermogen omhoog, maar inmiddels is het dus een stuk minder waard dan de initiële inleg.

‘De eerste Dogecoin miljonair van 2021’

De 33 jaar oude investeerde haalde in 2021 de headlines door te claimen dat hij de eerste Dogecoin miljonair van het jaar zou zijn. Jammer genoeg voor Contessoto bleek de rally van Dogecoin niet duurzaam te zijn.

Vanaf de all-time high van 0,73 dollar van mei 2021 verloor de munt uiteindelijk ongeveer 90 procent van zijn koerswaarde. Op het moment van schrijven tikt de Dogecoin koers binnen op 0,06385 dollar per munt.

Dat levert een market cap van ongeveer 9 miljard dollar op, maar in 2021 ging het nog om 90 miljard dollar. Zo is het vermogen van Contessoto, de man uit Las Vegas, in recordtempo verdampt.

‘Dogecoin miljonair’ blijft hoopvol

De extreme dalingen betekenen overigens niet dat Contessoto het Dogecoin-verhaal heeft opgegeven. Sterker nog, het lijkt erop dat hij nog altijd vertrouwen heeft in de toekomst van de memecoin, zo blijkt ook maar weer uit een tweet die hij er gisteren via X uitstuurde.

Vergeet echter niet dat Dogecoin in 2013 is ontwikkeld als grap en dat het gevaarlijk is om je spaargeld in de munt te stoppen. Nog gevaarlijker is het om geld te lenen om Dogecoin te kopen en dat is wat Contessoto deed.

Dat heeft hem kortstondig een vermogen van enkele miljoenen opgeleverd, maar dat zijn natuurlijk ook de momenten dat het lastig is om te verkopen. Op de momenten dat een munt alleen maar lijkt te kunnen stijgen, zijn alleen de beste investeerders in staat om te verkopen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?