Genesis
Regulatie

Verschillende Amerikaanse staten openen onderzoek naar crypto-leenplatform Genesis

In navolging van de implosie van FTX is ook het grote crypto-leenplatform Genesis in liquiditeitsproblemen terechtgekomen. Nu duiken volgens Barron’s de Alabama Securities Commission en andere Amerikaanse staten de boeken van Genesis Global Capital in.

Wat is het doel van het onderzoek?

Het doel van het onderzoek is niet alleen om de gezondheid en het gedrag van Genesis Global Capital in kaart te brengen. De autoriteiten willen hiermee ook onderzoeken in hoeverre er sprake is van onderlinge verbondenheid binnen de crypto-industrie. Daarnaast wil het uitzoeken of en hoe zwaar verschillende crypto-partijen de financiële wetgeving hebben gesconden.

Joseph Borg, de directeur van de Alabama Securities Commission, zegt tegen Barron’s dat zij zich zorgen maken over de onderlinge verbondenheid binnen de industrie. Dat maakt het zogenaamde ‘besmettingsgevaar’ groter als er één grote partij omvalt, zoals we dat bij FTX zagen. Genesis heeft tot op dit moment nog geen commentaar gegeven.

De problemen bij Genesis

Op 16 november moest Genesis plotseling de opnames voor het leenplatform pauzeren. Een beslissing die koud op het dak viel bij de gebruikers, want dit betekent dat zij mogelijk hun volledige kapitaal verliezen. Volgens de geruchten had Genesis plotseling een noodlening van 1 miljard dollar nodig.

Op 21 november waarschuwde Genesis zelfs voor zijn faillissement als het niet zou lukken om de lening van 1 miljard dollar bij elkaar te krijgen. “We hebben geen plannen om op dit moment ons faillissement aan te vragen. Ons doel is om de situatie op te lossen zonder daar op terug te moeten grijpen. Genesis blijft in gesprek met zijn crediteuren”, aldus het bedrijf tegenover Decrypt.

In een brief aan de investeerders op dinsdag, probeerde Digital Currency Group (moederbedrijf Genesis) CEO Barry Silbert een optimistisch scenario te schetsen. Ondanks het feit dat de Digital Currency Group 575 miljoen dollar schuldig is aan Genesis, heeft het bedrijf volgens hem een zonnige toekomst voor zich.

Regulatie nieuws

‘FTX gebruikers krijgen 140% van de waarde van hun kapitaal terug’
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
‘Sam Bankman-Fried begreep door autisme niet wat hij deed’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?