Ripple, xrp
Ripple

Verwachtingen voor XRP schieten omhoog na grote update van Ripple

Er staan spannende ontwikkelingen te wachten voor XRP-investeerders. Ripple heeft namelijk de release van de rippled server software versie 2.0.0 aangekondigd. Deze update vormt een belangrijke mijlpaal in de evolutie van de XRP Ledger (XRPL) en introduceert diverse innovatieve verbeteringen. Analist Krippenreiter, actief op platform X, heeft een grondige analyse gemaakt van deze nieuwe software upgrade. Hier volgen de meest significante en invloedrijke veranderingen.

Een opvallende toevoeging is de nieuwe API-versie, een reeks protocollen die het mogelijk maakt voor verschillende software applicaties om met elkaar te communiceren en interactie te hebben. Volgens Krippenreiter is deze update van de API een grote sprong voorwaarts en beïnvloedt het aanzienlijk de manier waarop verzoeken verwerkt worden binnen de ledger. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd om het aantal transacties per seconde (TPS) te verhogen. De officiële website van Ripple meldt nu dat de ledger tot 3.400 transacties per seconde kan verwerken, een aanzienlijke stijging vergeleken met de eerdere capaciteit van 1.500 TPS.

XChainBridge

Een andere cruciale vernieuwing in de update is de introductie van de XChainBridge. Dit is mogelijk een van de meest ingrijpende veranderingen. XChainBridge faciliteert bidirectionele connectiviteit tussen verschillende XRPL-achtige ledgers, waardoor het mogelijk wordt om naadloos cryptovaluta over te dragen tussen deze ledgers. Dit bevordert een grotere verbondenheid en samenwerking tussen verschillende blockchainnetwerken. Bovendien opent het deuren voor de ontwikkeling van nieuwe en unieke functionaliteiten en applicaties, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of structuur van de hoofdketen.

Identiteit op het Ripple platform

Decentralized Self-Sovereign Identity (DSSI) is een innovatief concept dat ook geïntroduceerd wordt op de XRP Ledger (XRPL). Dit concept is gericht op het waarborgen dat individuen of entiteiten volledige controle en eigendom hebben over hun identiteitsgegevens. Anders dan bij traditionele identiteitsmodellen, waarbij identiteitsgegevens vaak worden beheerd door derde partijen zoals overheden of bedrijven, biedt DSSI gebruikers de mogelijkheid om zelf hun identiteitsgegevens te beheren en te controleren. Dit markeert een significante verschuiving naar meer autonomie en privacy in identiteitsbeheer binnen de XRPL.

Verwachtingen XRP koers

Met de aanpassingen zijn de verwachtingen hoog gespannen Als de significante verbeteringen en nieuwe functies goed in de smaak vallen en de prestaties, schaalbaarheid, en interoperabiliteit van de XRP Ledger uiteindelijk aanzienlijk wordt verbeterd, kan dit leiden tot een positieve perceptie onder investeerders en gebruikers, wat de koers ten goede kan komen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Bekende XRP advocaat reageert fel op kritiek ex-SEC voorzitter
Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%