Exchange

Visa-kaarten van Binance komen nu naar Europa

Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, is naar verluidt begonnen met het uitrolproces van hun Visa-debetkaarten in Europa. Eerder werden deze kaarten al naar hun Amerikaanse klanten gestuurd, maar dit wordt nu uitgebreid. Iedereen die zo’n kaart besteld had, kan vanaf nu hun uitleverproces voltooien.


Ondersteuning meer crypto’s

Tegelijkertijd met deze release in Europa, heeft Binance nu ook Ethereum (ETH) toegevoegd aan zijn ondersteunde crypto’s voor deze betaalkaart. Hierdoor kunnen klanten nu naast Bitcoin (BTC) ook met Ethereum betalen via de kaart. Het opwaarderen hiervan is eenvoudig en kan via het Binance-platform.

Momenteel zit er echter nog wel een limiet op de Visa-kaart, van $10.600 (ofwel circa €8.700). Dagelijks kan er slechts $350 (of €290) worden opgenomen via de betaalkaart. Dit laatste lijkt in corona-tijden echter een minder groot probleem te zijn. De kaarten bieden tot 2021 8% cashback en geen extra kosten, zoals aansluitingskosten of kosten voor de productie van de kaart zelf.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op de Bybit.


In eerste instantie werd vanwege de enorme vraag in de kaarten en de kleine obstakels die in Europa nog overwonnen moest worden alleen virtuele Binance Visa-kaarten aangeboden. Hiernaast heeft de wereldwijde covid-19-pandemie ook niet geholpen bij de uitrol van deze fysieke betaalkaarten. Deze virtuele betaalkaarten konden eerst via bijvoorbeeld een smartphone ingeladen worden, waar vervolgens via deze smartphone ook mee betaald kon worden. Deze obstakels lijken nu echter volledig overwonnen te zijn, waardoor de fysieke kaarten nu als nog verstuurd worden. Iedereen die liever een fysieke betaalpas heeft dan een digitale, kan deze nu eenvoudig aanvragen.

Na de VS & Europa is Binance ook nog van plan om de betaalpas in andere landen te lanceren, waar Rusland als een belangrijke genoemd wordt. Mogelijk wordt dit dan ook de vervolgstap in het gehele lanceringsproces. Dit laatste is echter nog niet officieel bevestigd, waardoor de betaalpas mogelijk eerst in andere landen gelanceerd wordt.