Ripple Nieuws

Visa voltooit aankoop van $927 miljoen voor RippleNet partner, Currencycloud

Visa heeft de van betalingsverwerker Currencycloud voor $927 miljoen overgenomen. Als RippleNet-gebruiker zou Currencycloud Visa een nieuwe toegangspoort tot de cryptocurrency-wereld kunnen geven. Ook zou het de XRP-token een broodnodige wereldwijde use-case kunnen geven.


Currencycloud verkocht voor $927 miljoen

Visa sloot zes maanden geleden een verkoopovereenkomst met Currencycloud. Nu heeft het de aankoop afgerond en $927 miljoen voor het bedrijf betaald. 

Currencycloud is opgericht in 2012 en gevestigd in Londen. Het bedrijf stelt honderden banken en bedrijven in staat om innovatieve valutaoplossingen te bieden voor grensoverschrijdende betalingen. Sinds de oprichting heeft het klanten in 180 landen bediend en meer dan $100 miljard verwerkt.

In een persbericht maakte Visa bekend dat het de overname als zeer strategisch beschouwt en verklaarde:

“De overname stelt Visa- en Currencycloud-klanten en -partners in staat om meer transparantie, flexibiliteit en controle te bieden aan consumenten en bedrijven bij het doen van internationale betalingen of zakendoen in meerdere valuta’s.”

De twee bedrijven maakten in juli al bekend dat ze een definitieve overname overeenkomst hadden getekend. Destijds zei Visa dat Currencycloud haar bestaande valutamogelijkheden zou vergroten en haar klanten beter van dienst zou kunnen zijn.


Waarom de aankoop van Currencycloud belangrijk is voor Ripple

De aankoop geeft Visa een nog grotere aanwezigheid op de financiële en betalingsmarkt, maar voor de cryptowereld is het misschien nog wel belangrijker.

In juli van dit jaar kondigde Currencycloud aan dat het een samenwerking was aangegaan met Ripple. Het bedrijf zal het RippleNet gaan gebruiken om zijn gebruikers beter van dienst te zijn. RippleNet biedt financiële instellingen over de hele wereld een gemakkelijke en kosteneffectieve manier om grensoverschrijdende overboekingen uit te voeren via een enkele API. Haar klanten kunnen in gemiddeld 22 seconden geld overmaken naar alle landen ter wereld. Ook hebben ze gemeld dat ze de kosten met 40 procent hebben verlaagd. Dit is een hele prestatie, aangezien grensoverschrijdende overboekingen traditioneel tot vijf werkdagen kunnen duren.

Terwijl het destijds de samenwerking aankondigde, beweerde Currencycloud het volgende:

“De samenwerking met Ripple zal Currencycloud in staat stellen nieuwe mechanismen te verkennen om geld efficiënt over de hele wereld te verplaatsen, vooral waar regelgeving en beperkingen de kansen voor het MKB beperken.”

Visa is de afgelopen jaren een belangrijke speler geworden in de cryptocurrency-industrie. Tussen oktober 2020 en september 2021 heeft het $3,5 miljard aan cryptocurrency-gerelateerde transacties verwerkt. Het investeert ook zwaar in crypto-integraties en kocht zelfs een NFT voor $150.000.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten