Blockchain Nieuws

Vitalik Buterin deelt gedachten over non-financiële toepassingen voor blockchain technologie

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, heeft op Twitter zijn ideeën gedeeld over non-financiële toepassingen voor blockchain technologie.

In een paper met de titel “Waar een blockchain te gebruiken in non-financiële applicaties?” schrijft Buterin over de toenemende interesse in dit deel van de industrie.

De visie van Buterin

Volgens de grote man achter Ethereum kan de technologie helpen bij hele belangrijke doelen als vertrouwen en het voorkomen van censuur. Maar naast die grote doelen kan het ook “puur voor het gemak” een goede oplossing geven. In zijn nieuwe paper schrijft hij onder andere over “blockchains voor dataopslag”. Buterin beargumenteert dat we met blockchains op goedkope wijze betrouwbaar data kunnen verwerken en raadplegen.

Een andere potentiële toepassing die Buterin ziet zijn zogenaamde Open-source metrics, een concept dat nog altijd in de pijplijn zit. Hiermee kan volgens de oprichter van Ethereum de diversiteit en mate van decentralisatie gemeten worden. We hebben hier het laatste nog niet over gehoord, want enige tijd geleden schreef Buterin ook al over “Soulbound Tokens”. Niet-verhandelbare NFTs die voor altijd aan jou verbonden zijn. Het lijkt erop dat Buterin momenteel een deel van zijn focus op non-financiële toepassing heeft.

Een echte blockchain enthousiast

De nieuwe blog van Buterin waarin hij schrijft over niet-financiële toepassingen voor blockchain technologie is een goede weergave van de mindset van Vitalik Buterin. In tegenstelling tot de meeste investeerders is hij echt enthousiast over de technologie en zit hij er niet alleen in om geld te verdienen. Al is het natuurlijk een stuk eenvoudiger om er op die manier in te staan als je het vermogen van een Vitalik Buterin hebt.

Buterin heeft namelijk een geschat vermogen van 355.000 Ethereum, dat op het moment van schrijven rond de 400 miljoen dollar waard is. Er moet wel heel veel met Ethereum gebeuren voordat Buterin ooit nog ergens een sollicitatieformulier voor moet invullen. Dat Buterin het beste met de wereld voor heeft blijkt wel uit zijn Shiba Inu donatie. Buterin doneerde in mei 2021 1,2 miljard dollar aan Shiba Inu aan het India Covid Crypto Relief Fund.

Blockchain nieuws

Mozilla zet in op Metaverse en neemt ‘Active Replica’ over
Telegram kondigt plannen voor decentrale cryptobeurs aan
BlackRock CEO: “FTX Token veroorzaakte problemen, maar blockchain technologie blijft revolutionair”
Meer nieuws

Meest gelezen

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten