Covid-19, COVID
Ethereum

Vitalik Buterin en Polygon-oprichter geven $100 miljoen aan COVID-19 onderzoek

Het onderzoek naar “Long COVID” kan een gigantische boost krijgen dankzij Vitalik Buterin en Sandeep Nailwal, de mede-oprichter van Polygon. De heren zijn namelijk van plan om 100 miljoen dollar vrij te maken voor onderzoek naar de gevolgen van COVID-19.

Totaal van 200 miljoen dollar

Het is overigens niet de eerste keer dat Buterin zo vrijgevig is als het over COVID-19 gaat. Afgelopen jaar haalde hij en enkele anderen namelijk ook al 100 miljoen dollar op voor het onderzoek naar de nare ziekte.

Nu is Buterin samen met Sandeep tot de conclusie gekomen dat deze projecten veel waarde hebben en om die reden besloten de twee om nog eens 100 miljoen dollar beschikbaar te stellen.

Met het onderzoek willen Buterin en Sandeep er onder andere voor zorgen dat de verspreiding van COVID-19 door de lucht minder snel gaat. Verder ligt de focus van het onderzoek op “Long COVID.” Dat gaat over mensen die nadat ze COVID-19 hebben gehad nog lang laag in hun energie zitten vanwege de ziekte.

Goed voor de industrie

Het is goed voor de industrie dat gasten als Buterin en Sandeep op deze manier met hun fondsen omgaan. Dat zorgt ervoor dat de wereld weer met een meer positieve blik richting crypto kijkt. Veel mensen associëren crypto ook met het deel van de samenleving dat niet in vaccinaties gelooft, waardoor het wellicht ook handig is om deze kant van de medaille te laten zien.

Niet iedereen is hetzelfde binnen de crypto-industrie en er worden ook een hoop goede dingen georganiseerd. Zeker Vitalik Buterin lijkt altijd heel actief te zijn op het gebied van goede doelen.

Ook de oorlog in Oekraïne is een onderwerp geweest waar hij zich regelmatig over uitte en waar hij ook behoorlijke fondsen voor vrijmaakte.

Buterin vindt het belangrijk om geld richting COVID-19 onderzoek te sturen, omdat er volgens hem nog altijd een significant gevaar is op een nieuwe acute uitbraak. Ook kan dit onderzoek helpen om andere pandemieën te voorkomen of eerder in de kiem te smoren.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?