Persbericht

VNX uit Luxemburg voltooit eerste Europese VC-deal over blockchain

VNX Exchange, een investeringsplatform voor digitale activa uit Luxemburg, heeft naar verluidt de eerste Europese Venture Capital (VC)-deal afgerond met behulp van de blockchain-technologie.


Uitgifte van tokens

VNX Exchange heeft deze deal weten te sluiten met Streami Inc., een innovatief blockchain-bedrijf in Zuid-Korea en omvat de uitgifte van €1.1 miljoen aan asset-backed tokens.

Deze tokens zullen worden uitgegeven op de blockchain van Ethereum als ERC-20-tokens. Met deze tokens kunnen vervolgens claims op de toekomstige cashflow van de investeringen worden gemaakt.

VNX is naar verluidt enorm trots om één van de eerste investeringsplatforms in Europa te zijn voor digitale activa’s. Het bedrijf gelooft dan ook in de toekomst van op blockchain gebaseerde digitale activa. Met deze deal zet het bedrijf een goede eerste stap in deze richting.


Streami Inc.

Streami Inc. is het moederbedrijf van GOPAX, een vooraanstaande cryptocurrency exchange uit ZuidKorea. Tevens is Streami het moederbedirjf van een gereguleerde (nationale) cryptocurrencybewaarder: DASK. Het bedrijf was als een van de eerste bezig met de blockchain-technologie in het land, waardoor het al een ervaring in de sector heeft gekregen.

Naar verluidt kreeg het blockchain-bedrijf tevens als eerste een investering van een Koreaanse bank, in dit geval de Shinhan Bank en heeft het meerdere investeringen van andere grote investeerders weten binnen te halen.

Het bedrijf is dan ook erg bruikbaar via VNX. “Het is een geweldige oplossing voor ons. Het biedt onze gebruikers een geweldige toegangspoort tot Europa en hierbij ook een manier voor Zuid-Koreaanse bedrijven om de aandacht van investeerders over de gehele wereld te trekken ”, aldus de medeoprichter en CEO van Streami, Junhaeng Lee.

De digitale oplossing van het bedrijf zou dan ook bijdragen bij het inzamelen van fondsen die hard nodig zijn door de gevolgen van de zorg COVID-19-pandemie, lockdown en reisverboden. Het bedrijf is van plan om het digitale product verder te ontwikkelen om zo een aanbieding in Zuid-Korea te worden van een financiële marktinfrastructuur.


VNX Exchange

Het investeringsplatform van VNX herstellent het maken, inzetten en beheren van tokens die door traditionele activa op openbare blockchains worden ondersteund.

Door dergelijke activa te tokeniseren, worden volgens het bedrijf unieke kansen voor eigendommen en investeringen.

2 Door een geïntegreerde en digitale versie van de Know Your Customer (KYC) functionaliteit van het bedrijf kunnen investeerders binnen slechts enkele minuten aan de slag op het platform. Er worden diverse betaalmethoden ondersteund, waaronder ook cryptocurrencies.

De VNX Exchange is sinds 2019 volledig in operatie en werd gelanceerd in de aanwezigheid van Pierre Gramegna, de Luxemburgse minister van Financiën en In-kyu Park, de ambassade van de Republiek Korea bij Luxemburg.


Over VNX

VNX is een investeringsplatform voor digitale activa en is in 2018 opgericht in Luxemburg. Het investeringsplatform van VNX maakt tokenisatie van traditionele activa mogelijk en geeft investeerders tevens de toegang tot nieuwe activaklasse.

Tokenisatie brengt nieuwe functies en voordelen met zich mee wanneer deze worden gecombineerd met traditionele activa. Een van de voordelen is de aanzienlijke vermindering van kosten vanwege de eliminatie van tussenpersonen.

VNX levert diensten die helpen bij het structureren en tokeniseren van activa. Hiernaast biedt het bedrijf diensten aan investeerders door toegang te geven tot het platform waarmee de aanschaf van digitale activa mogelijk wordt en deze op veilige wijze kunnen worden opgeslagen. Meer informatie is op de website van VNX te vinden: https://vnx.io.

Contact (e-mail): press@vnx.io.