Bitcoin
Bitcoin

Volatiliteit Bitcoin koers stijgt naar grote hoogtes

De volatiliteit van de Bitcoin koers is voorbij het niveau van de all-time high van maart geschoten en blijft stijgen. Handelaren denken dat we hiermee weleens de katalysator te pakken kunnen hebben, die nodig is om uit deze consolidatiefase te breken.

Om dat voor elkaar te krijgen moet Bitcoin zich wel handhaven boven de 61.000 dollar en succesvol de 62.000 dollar hertesten.

Extreem hoge volatiliteit voor Bitcoin

Op 21 augustus schoot de Bitcoin Historical Volatility grafiek naar 3,42% en kwam daarmee voorbij de 3,00% die op 13 maart werd geregistreerd. Op dat moment bereikte Bitcoin zijn all-time high van 73.679 dollar.

Iets minder dan twee weken later, op 26 maart, bereikte de volatiliteit van Bitcoin met 4,28% zijn hoogste punt voor 2024.

Hoewel een stijging van de volatiliteit op zichzelf geen bullish signaal is voor Bitcoin, is het wel een indicatie dat de koers significant kan veranderen en uit de huidige prijsrange kan breken. Handelaren waarschuwen echter dat het ook de andere kant op kan vallen.

“Op basis van 10 jaar aan prijsgeschiedenis, is er een grote kans dat september de dieptepunten van deze cyclus zal printen”, aldus de pseudonieme TheoTrader. Wat dat betreft moeten we niet meteen te optimistisch worden.

Al heeft Bitcoin tijdens deze cyclus ook eerder dan normaal een nieuwe all-time high gemaakt, waardoor het mogelijk is dat de dieptepunten van de cyclus ook wat eerder bereikt zijn.

Futureshandelaren zijn bullish

Een toename van de volatiliteit kan goed zijn voor de markt, omdat het meer handelaren aantrekt die speculeren op de volgende koersbeweging van Bitcoin. Op dit moment lijken de meeste futureshandelaren in ieder geval bullish over de nabije toekomst van de Bitcoin koers.

De zogenaamde put-to-call verhouding, die de vraag van verkoop- versus koopopties met elkaar vergelijkt, staat op 66,18% calls (koop) tegenover 33,82% puts (verkoop). Dat resulteert in een put-to-call verhouding van 0,51.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 60.800 dollar, nadat de koers op 61.500 dollar werd afgewezen. Zodoende is het Bitcoin vannacht niet gelukt om de koers van 62.000 dollar aan te tikken.

Matthew Hyland claimt in een nieuwe tweet dat Bitcoin hiermee de neklijn test. Mochten we dit punt doorbreken, dan kan dat weleens heel bullish uitpakken voor de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt na gemengde inflatiecijfers uit de VS
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Meer risico in de Bitcoin-handel: leverage stijgt naar recordniveau
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde