Bitcoin

Volgende Bitcoin Rally kan gigantisch zijn

Bitcoin investeerders trekken massaal naar crypto exchanges om te investeren in deze dip, aldus Adam Back, CEO van Blockstream.


Bitcoin staat los van ‘werkelijke’ economie

Nu de investeerders zich in een afwachtende modus bevinden, gelooft Back dat dit zou kunnen veranderen zodra hun overboekingen op exchanges worden gestort. Een stijging in de prijs van Bitcoin zou hier een logisch gevolg van kunnen zijn.

Back is een trouwe Bitcoin (BTC) maximalist die onlangs werd geciteerd in Satoshi’s whitepaper. Sommigen zijn sceptisch over zijn voorspelling wat betreft de Bitcoin prijs. Immers, de waardeopslagstatus van Bitcoin vloog uit het raam na de crash van 48 procent die afgelopen donderdag plaatsvond. Het presteerde slechter dan de S&P 500, goud en vrijwel elke belangrijke asset. De enige uitzondering is olie, die lijdt onder de dubbele klap van het coronaviruscrisis en de Saoedisch-Russische prijzenoorlog.

Het argument van Back is echter te overtuigend om te negeren. Alle aandelen gaan gehuld in onzekerheid en contanten lijden aan ‘enorme’ kwantitatieve versoepelingsprogramma’s. Hierdoor lijkt de Bitcoin op het moment de veiligste gok. Volgens de Blockstream baas staat de Bitcoin volledig los van de werkelijke economie, die op het punt staat om een enorme klap te krijgen.


Vergeet de halving, daar draait het nu niet om

Al meer dan een jaar was de halving van Bitcoin het belangrijkste bull-verhaal, gezien de historische prijsprestaties van de digitale munt na dergelijke gebeurtenissen, waarna de focus nu echter weer volledig is verschoven.

Sinds kort presteert Bitcoin namelijk als een hoge bèta-proxy voor de S&P 500. Aangezien Amerikaanse aandelen in de ergste uitverkoop verkeren sinds de Grote Depressie, zou dit soort correlatie nadelig kunnen zijn voor vrijwel alle cryptocurrencies.

Het feit dat de Bitcoin stabiel bleef tijdens de uitverkoop van gisteren, gaf bulls een glimp van hoop. Echter valt het nog te bezien of de cryptocurrency erin zal slagen om een volledig niet-gecorreleerde asset class te worden.

 

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken