Amerika, wall street
Bitcoin

Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin

De Bitcoin koers staat al maanden onder druk. Het lukt de bulls niet om boven de range van 60.000 tot 74.000 dollar uit te breken. Wat is ervoor nodig om dat wel te doen? Een lagere inflatie, zodat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) eindelijk de rentes kan verlagen.

Volgende week vrijdag kan precies om die reden weleens cruciaal worden voor Bitcoin.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Vrijdag cruciaal voor Bitcoin

Na de positieve inflatiedata van afgelopen week – zowel de consumentenprijsindex (CPI) als de producentenprijsindex (PPI) vielen lager uit dan verwacht – maar de Federal Reserve wil nog meer bewijs zien dat de inflatie op weg is naar de gewenste 2,0%.

Dat bewijs kunnen we volgende week vrijdag krijgen. Dan is het namelijk tijd voor de Core PCE prijsindex, de favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve.

Voor Bitcoin zou het goed zijn als ook die lager uitvalt dan verwacht. Dat is immers wat er nodig is om de Federal Reserve te overtuigen van een eerste renteverlaging in september.

De macro-economische data van gisteren lijkt daar een positieve bijdrage aan te leveren. Gisteren werd namelijk bekend dat de Retail Sales (verkoopcijfers Amerikaanse detailhandel) lager uitvielen dan verwacht.

Wat betekent dit? De Amerikaanse consument verzwakt. Ze geven minder uit dan verwacht, waardoor in theorie ook de inflatie moet dalen. In theorie is dat bullish voor Bitcoin, omdat het renteverlagingen dichterbij brengt.

Kan de inflatie nog opleven?

Dat is het positieve verhaal. Er is helaas ook een argument te maken voor een nieuwe opleving van de inflatie – of in ieder geval een inflatie die plakkerig blijft.

Het is je vast niet ontgaan dat de aandelenmarkt (en met name NVIDIA) fantastisch presteert. Dat maakt Amerikanen op papier rijker, waardoor ze meer geld kunnen gaan uitgeven.

Dit noemen we het zogenaamde wealth effect. Dat het goed gaat met NVIDIA zien we duidelijk terug in de onderstaande data van Bloomberg. 88,9% van de analisten is van mening dat je NIVDIA moet kopen, terwijl er slechts één iemand te vinden is die op de verkoopknop zou drukken.

Mocht de inflatie door deze ontwikkeling hoog blijven, dan kan dat de Bitcoin koers nog drukken de komende maanden. Wat dat betreft komt er dus een spannende periode aan.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitwise-topman: “ETF-opties zullen Bitcoin-prijs wild doen bewegen”
Macro-expert: Goud en Bitcoin klaar voor aanzienlijke stijgingen
Historische data: Bitcoin bullmarkt kan elk moment losbarsten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen