Bitcoin stijgt
Bitcoin

Volgens deze indicatoren is de Bitcoin bullrun pas net begonnen

De Bitcoin koers kwam na het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart in een stevige neerwaartse trend terecht. Als gevolg daarvan neemt het vertrouwen in de tweede helft van de bullrun voorzichtig af, maar volgens @explain_briefly is het feestje pas net begonnen voor Bitcoin.

Bitcoin marktdominantie boven de 56%

Historisch gezien starten bullmarkten met een hoge dominantie voor Bitcoin. Waarom? Omdat de meeste handelaren hun altcoins hebben verkocht tijdens de bearmarkt. Veel mensen kopen dat soort munten nu eenmaal niet voor de lange termijn.

Aan de andere kant: als de dominantie van Bitcoin daalt en het altseason begint, dan zou dat het signaal zijn voor de volgende fase van de bullmarkt en deze een stapje dichter bij zijn einde brengen. Op dit moment lijkt hier volgens @explain_briefly dus geen sprake van.

MVRV Z-score onder de 6 voor Bitcoin

Dan is er nog de MVRV Z-score van Bitcoin. Deze vergelijkt de huidige marktwaarde van de asset tegen de gerealiseerde marktwaarde. Dat is de gemiddelde koers waartegen alle Bitcoin gekocht zijn.

Normaal gesproken piekt de markt als deze score boven de 6 uitkomt voor Bitcoin. Nu is daar nog allesbehalve sprake van en mogen we volgens @explain_briefly nog hopen op meer voor Bitcoin.

Ook de Puell Multiple is nog niet over de score van 3 geklommen. Dat is een andere indicator die markt-toppen kan aanwijzen voor Bitcoin. Volgens Coinglass is de Puell Multiple onder de 1 gekomen na de halving van 20 april.

Een Puell Multiple van meer dan 3 komt vaak overeen met markt-toppen voor Bitcoin. In 2024 is deze tot slechts 2,4 gekomen tijdens de koerspomp van maart.

Ook op basis van de bovenstaande HODL Waves komt explain_briefly tot de conclusie dat er nog geen sprake kan zijn van een top voor de markt. Daarvoor zijn hogere oranje/rode golven nodig. “Het lijkt erop dat we nog steeds kunnen stijgen”, aldus de analist.

Handel โ‚ฌ10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles โ€“ je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Cruciaal moment aangebroken voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken