Ripple rechtszaak
Ripple

Vooraanstaande advocaat verlaat Ripple-rechtszaak, wat betekent dit?

Er is een nieuwe ontwikkeling in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse financiële waakhond, de SEC. Lisa R. Zornberg, een belangrijke advocaat voor Ripple, heeft gevraagd om zich uit de zaak terug te trekken. Dit gebeurde nadat de rechter, Analisa Torres, een belangrijke uitspraak deed. Daarna vroeg een andere rechter, Sarah Netburn, aan Ripple en de SEC om een oplossing te zoeken voor andere onderdelen van de rechtszaak.

Wat betekent dit?

Op 27 juli heeft Ripple bij de rechtbank van het Southern District in New York een verzoek ingediend voor het terugtreden van hun advocaat, Lisa R. Zornberg. Ripple verzocht de rechtbank Lisa R. Zornberg van advocatenkantoor Debevoise & Plimpton LLP toestemming te verlenen zich te onttrekken als leidende advocaat in de rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC. Deze stap volgt op de bekendmaking dat Zornberg vanaf 31 juli niet langer deel uitmaakt van het genoemde advocatenkantoor.

Andere advocaten van Debevoise & Plimpton LLP zullen Ripple Labs wel gewoon blijven vertegenwoordigen in het geschil. Ripple onderstreept dat de terugtrekking van Zornberg de belangen van de gedaagden, waaronder CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen, niet nadelig zal beïnvloeden.

Terwijl de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse SEC naar zijn einde loopt, hebben meerdere advocaten ervoor gekozen zich terug te trekken. Naast Lisa R. Zornberg hebben ook Anna R. Gressel, Clayton J. Masterman en Kylie Chiseul Kim eerder toestemming van de rechtbank gekregen om zich uit de rechtszaak terug te trekken.

Prijs van XRP stabiliseert na initiële stijging: Hoger beroep van SEC werpt schaduw op de markt

De XRP-prijs zag een aanzienlijke stijging na de aankondiging dat de rechter XRP niet als effect had bestempeld. De munt bereikte een hoogtepunt van $0,93 na dit nieuws. Echter, na deze snelle stijging stabiliseerde de prijs en trad er een kleine correctie op. Momenteel schommelt de XRP-prijs rond een stabiel punt van ongeveer $0,71.

Deze prijsbeweging weerspiegelt de invloed van juridische ontwikkelingen op de cryptovaluta markten. Het is echter belangrijk op te merken dat de stijging mogelijk beperkt was door de onzekerheid of de SEC in hoger beroep zou gaan tegen de beslissing. Hoewel de uitspraak over XRP gunstig was, heeft de mogelijkheid van een hoger beroep door de SEC mogelijk enige twijfel veroorzaakt onder beleggers. Deze onzekerheid kan verklaren waarom de prijsstijging niet verder heeft doorgezet.

Conclusie

In conclusie, de rechtszaak tegen Ripple door de Amerikaanse SEC heeft veel ontwikkelingen gezien, waaronder het terugtrekken van meerdere advocaten zoals Lisa R. Zornberg. Hoewel deze veranderingen opmerkelijk zijn, is het onwaarschijnlijk dat ze een grote impact zullen hebben op de voortgang van de zaak.

De recente stijging van de XRP-prijs toont aan dat de markt positief reageert op gunstige juridische uitspraken, maar de mogelijkheid van een hoger beroep door de SEC kan zorgen voor een zekere mate van onzekerheid in de nabije toekomst.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ripple of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?