Amerika, bitcoin
Bitcoin

Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve

Voormalig Coinbase directeur Balaji Srinivasan is geen fan van de Amerikaanse Federal Reserve (centrale bank). Op Twitter claimt hij dat de Federal Reserve “onvoorspelbaar monetair beleid” vertegenwoordigt in vergelijking met Bitcoin, dat hij “voorspelbaar monetair beleid” noemt.

Voorspelbaar versus onvoorspelbaar

“Als je een grafiek maakt van de voorspelde uitgifte van nieuwe Bitcoin versus de eigenlijke uitgave over de afgelopen 15 jaar, dan zie je exact het tegenovergestelde. De voorspelbaarheid is net zo cruciaal als de schaarste van de valuta zelf”, aldus Srinivasan.

Volgens de voormalig topman van Coinbase is de onvoorspelbaarheid van de Fed een groot risico voor de markten. “Alle onvoorspelbaarheid en volatiliteit komt van de Federal Reserve. Zij kiezen de rentes op basis van gedateerde data en politieke drijfveren”, zo gaat Srinivasan verder.

De bovenstaande grafiek toont hoe de verwachtingen van de markt er eigenlijk altijd in slagen om er compleet naast te zitten als het om het beleid van de Amerikaanse centrale bank gaat.

Zo neemt de kritiek op de Amerikaanse centrale bank toe in aanloop naar de verkiezingen. Dat kan nog een interessant staartje krijgen, zeker nu we met Donald Trump iemand lijken te hebben die pro-Bitcoin begint te worden.

Geen Central Bank Digital Currency in Amerika

Afgelopen week behaalde de Bitcoin-industrie een nieuwe overwinning op de Amerikaanse overheid. Vanuit het Congress is namelijk een wet ingestemd die betekent dat de Federal Reserve niet zomaar een Central Bank Digital Currency (CBDC) mag lanceren.

Zij moeten daarvoor eerst langs het Congress.

“Mijn wetgeving verzekert ons dat het beleid omtrent een eventuele CBDC in Amerika in de handen van het volk blijft, zodat de ontwikkeling van digitaal geld onze waarden met betrekking tot privacy, individuele soevereiniteit en vrije markten onderschrijft.

Dat is wat de toekomst wereldwijde digitale economie nodig heeft. Wij zijn trots om dit initiatief geleid te hebben en ik dank mijn collega’s voor hun steun”, aldus een trotse Tom Emmer.

Overigens zei Fed-voorzitter Jerome Powell in maart nog dat de Federal Reserve nog lang niet in de buurt was van de lancering van een Amerikaanse CBDC.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?