Lawyer
Regulatie

Voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried stelt nieuwe advocaten aan voor aanstaande hoorzitting

Sam “SBF” Bankman-Fried, voormalig CEO van cryptocurrency exchange FTX, heeft een belangrijke juridische stap gezet in aanloop naar zijn hoorzitting over diverse strafrechtelijke aanklachten. Hij heeft nieuwe advocaten aangenomen, zoals blijkt uit documenten ingediend bij de federale rechtbank.

Nieuwe advocaten voor SBF

Op 9 januari dienden advocaten Torrey Young en Marc Mukasey van Mukasey Young LLP bij de United States District Court voor het Southern District van New York een verzoek in waarin zij aangeven Bankman-Fried te vertegenwoordigen. Tegelijkertijd werd een verzegeld document ingediend, wat zou kunnen duiden op een mogelijk beroep tegen zijn veroordeling in november.

Bankman-Fried, die eerder aan het roer stond van FTX, trad in november 2022 af te midden van ernstige liquiditeitsproblemen bij het bedrijf. Na het faillissement van FTX werd hij door de Bahama’s uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij werd aangeklaagd voor fraude, gerelateerd aan de financiële handel en wandel tussen FTX en Alameda Research.

Schuldig bevonden in eerder proces

Na een maand durend proces in oktober 2023 werd Bankman-Fried door een jury schuldig bevonden aan zeven criminele aanklachten, waaronder bankfraude en witwassen van geld. Hij wordt op 28 maart terugverwacht in de rechtbank voor de uitspraak van rechter Lewis Kaplan.

De reden voor het aannemen van een nieuw juridisch team vóór deze hoorzitting is niet duidelijk. Er waren echter rapporten na het proces die suggereerden dat zijn vorige juridische team ontevreden was over zijn getuigenis. Volgens professor David Mills van Stanford Law School was Bankman-Fried “de slechtste getuige die hij ooit had zien kruisverhoor ondergaan.”

Oorspronkelijk stond er een tweede proces gepland in maart, waarbij Bankman-Fried te maken zou krijgen met vijf extra aanklachten. Maar aanklagers lijken nu af te zien van verdere vervolging, verwijzend naar het publieke belang. Bankman-Fried kan na zijn veroordeling een lange gevangenisstraf tegemoet zien.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?