rechtszaak, ripple, rechter
Hack

Microsoft medewerker veroordeeld voor crypto misdrijven

De rechtbank in Seattle, de Verenigde Staten (VS), heeft een voormalig medewerker van Microsoft veroordeeld voor in totaal 18 federale misdrijven. De voormalig medewerker heeft voor meer dan $10 miljoen aan Bitcoin gestolen, die vervolgens via een mixer probeerde zijn sporen te wissen. Dit mislukte uiteindelijk.


De verdachte

Volodymur Kvashuk, zoals de verdachte heet, is een Oekraïense staatsburger. In de periode augustus 2016 tot juni 2018 heeft Kvashuk fulltime gewerkt als software ingenieur voor Microsoft. In juni 2018 is hij ontslagen. Hiervoor was hij verantwoordelijk voor het testen van het online verkoopprogramma van Microsoft. Hierdoor kon hij, via een achteringang, opgeslagen valuta, zoals digitale cadeaubonnen stelen. Hiervoor is hij nu dan ook berecht.


Rechtsproces

Het gehele proces rondom deze misdrijven heeft in totaal vijf dagen in beslag genomen. De man is schuldig verklaard aan alle 18 aanklachten die tegen de man waren ingediend.

De man was aangeklaagd voor fraude, het witwassen van geld, identiteitsdiefstal, het indienen van valse belastingaangiften, postfraude en fraude met toegangsapparatuur. De man is nu veroordeeld tot 20 jaar celstraf.

Naar verluidt heeft de man ongeveer $2.8 miljoen aan Bitcoins overgemaakt naar zijn bankrekeningen. Hiervoor gebruikte de man zogenoemde Bitcoin mix-diensten. Deze diensten helpen om de identiteit van de gebruiker te verbergen.