Ripple rechtszaak
Ripple

Voormalig Ripple-directeur onthult kans op definitieve uitspraak in Augustus

Terwijl de cryptomarkt zich in een vrije val bevindt, is er voor XRP nog een lichtpuntje van hoop. De afronding van de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt nabij. Voormalig Ripple-directeur Sean McBride liet via een post op X weten dat hij een “50/50” kans verwacht dat rechter Analisa Torres deze maand een uitspraak doet.

Als de uitspraak niet in augustus komt, verwacht McBride dat deze tegen eind september zal volgen. Het is ook mogelijk dat de twee partijen tot een schikking komen voordat er een uitspraak is, hoewel de kansen hierop volgens juridische experts klein zijn. Ondanks speculatie over een mogelijke schikking tussen Ripple en de SEC, blijven juridische experts sceptisch over deze mogelijkheid.

Gevolgen van een uitspraak

Een gunstige uitspraak voor Ripple kan het vertrouwen van investeerders vergroten en de vraag naar XRP doen toenemen. Dit zagen we ook tijdens de rechterlijke uitspraak op 13 juli 2023, waarin werd bepaald dat de verkoop van XRP op exchanges niet onder de effectenwetgeving valt. Als gevolg hiervan verdubbelde de koers van de digitale munt.

Een duidelijke juridische status kan ertoe leiden dat andere bedrijven in de financiële sector Ripple’s technologie gaan integreren in hun diensten, wat zou kunnen resulteren in bredere acceptatie van XRP. Een positieve uitspraak kan bovendien dienen als een belangrijk precedent voor andere cryptocurrencies en hun juridische status in de Verenigde Staten, wat kan leiden tot duidelijkere regelgeving in de cryptomarkt.

Er is echter ook een keerzijde. Mocht de uitspraak van rechter Torres tegenvallen, dan kan dit een negatieve impact hebben op de koers van XRP.

Korte termijn verwachtingen voor de XRP koers

Zolang een uitspraak uitblijft, kan de XRP-koers op korte termijn nog aanzienlijk dalen. Een neerwaartse doorbraak van de Bollinger Band, een technische indicator die marktvolatiliteit meet, wijst op deze mogelijkheid.

Dit bearish sentiment wordt versterkt door diverse factoren: slechte werkloosheidscijfers in de VS, politieke onzekerheid, hoge rentetarieven, instabiliteit in het Midden-Oosten en een aandelencrash in Japan. Historisch gezien kan een herstel echter een vergelijkbare rally veroorzaken als begin 2021.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt