Bitcoin (BTC) ETF
Bitcoin

Voormalig SEC-voorzitter: Goedkeuring Bitcoin ETF is een Reële Mogelijkheid

Jay Clayton, voormalig voorzitter van de SEC, heeft gesuggereerd dat het voor regelgevers lastig zou kunnen zijn om een Spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) te weigeren als deze dezelfde kenmerken heeft als een futures-fonds.

Toen hij nog voorzitter was, stond hij erg sceptisch tegenover de Bitcoin-handel. Nu vindt hij het echter “behoorlijk opmerkelijk” dat grote spelers in de traditionele financiële wereld hun naam op spot ETF-applicaties willen zetten.

Een Bitcoin spot ETF wordt steeds moeilijker te weerstaan

Vorige maand diende BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, een aanvraag in bij de SEC voor een Bitcoin spot ETF, wat een golf van institutionele investeringen in de sector teweegbracht.

Als de aanvragers gelijk hebben – dat de spotmarkt een vergelijkbare efficiëntie heeft als de futuresmarkt – zou het moeilijk zijn om de goedkeuring van een Bitcoin ETF te weerstaan.

– Aldus Clayton

Een ETF is een type beleggingsinstrument dat de onderliggende prijs van een activum volgt. Beleggers kunnen op deze manier aandelen in goud, vreemde valuta of crypto kopen, in plaats van het product zelf te bezitten.

Waarom worden ETF’s nog niet goedgekeurd?

Een spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF), een tot op heden onbestaand product in de Verenigde Staten, staat momenteel volop in de schijnwerpers. De belangrijkste financiële waakhond van Wall Street heeft aangegeven bezorgd te zijn over mogelijke prijsmanipulaties, wat de goedkeuring van zo’n fonds heeft belemmerd.

De SEC heeft aanvragers tevens aangespoord om explicieter te zijn over het beheer van een ‘surveillance-sharing-overeenkomst’. Deze overeenkomst is ontworpen om fraude en manipulatie tegen te gaan door te verzekeren dat de fondsbeheerder de markthandel, clearingactiviteiten en klantidentificatie nauwgezet controleert.

BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, diende onlangs een vernieuwde aanvraag in bij de SEC. Hierin stelt het bedrijf een toezichtsovereenkomst voor met Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange in de VS.

Beleggers tonen grote interesse in een spot Bitcoin ETF. Experts stellen dat zo’n ETF beleggers de mogelijkheid biedt om te investeren in Bitcoin, zonder de complexiteit van de daadwerkelijke bewaring van de asset.

De SEC heeft recentelijk de eerste leveraged Bitcoin futures ETF in de VS goedgekeurd, namelijk de Volatility Shares 2x Bitcoin Strategy ETF (BITX). Dit fonds biedt beleggers de mogelijkheid om aandelen te kopen die speculeren op de toekomstige prijs van Bitcoin.

Conclusie

In conclusie, ondanks de uitdagingen en zorgen over potentiële prijsmanipulaties, blijft de interesse in een spot Bitcoin ETF hoog. Zowel BlackRock als de bredere beleggersgemeenschap streven naar manieren om betrokken te raken bij Bitcoin zonder de complexiteit van de eigenlijke bewaring. De recente goedkeuring van een leveraged Bitcoin futures ETF door de SEC toont progressie, maar het blijft afwachten of een spot Bitcoin ETF in de nabije toekomst zal volgen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging