Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Voormalig topbankier voorspelt bullmarkt voor Bitcoin en crypto

Real Vision CEO en voormalig Goldman Sachs bankier Raoul Pal voorspelt dat crypto weleens de best presterende asset-klasse kan worden, naarmate de wereldwijde liquiditeit toeneemt. In een nieuwe editie van zijn nieuwsbrief schrijft Pal dat cryptocurrency’s zelfs de beste aandelen en techbedrijven van dit moment de baas kan blijven.

De oud-topbankier onderbouwt zijn stellingen met harde cijfers, die tot nu toe zijn gelijk bewijzen.

De cijfers

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat Bitcoin op een plus van 85 procent. Als je dat vergelijkt met de aandelen die Pal in het bakje “Exponential Age” gooit, dan doet de digitale munt het meer dan goed. Die aandelen scoorden namelijk een plus van 55,33 procent over de afgelopen maanden.

exponentional age bitcoin

“Sinds afgelopen oktober suggereerden we dat de twee snelste paarden in deze race […] crypto, Exponential Age aandelen en tech zullen zijn. Dat speelt zich nu perfect uit”, aldus Pal.

Verder verlegt Pal zijn aandacht momenteel naar de US Investor Intelligence Sentiment Survey, een indicator die weergeeft hoeveel procent van de markt momenteel bullish is over risico-assets.

US survey

Het sentiment is historisch gezien heel negatief en meestal is dat een goed moment om in risico-assets te stappen, zo oordeelt Pal. Dat blijft natuurlijk gokken, omdat data over het verleden geen garanties kan bieden voor de toekomst.

Correctie voor aandelen

Volgens de macro-econoom kan de aandelenmarkt binnenkort een correctie zien, na de gigantische rally waar 2023 mee begonnen is. Wel voorspelt Pal dat de liquiditeit zal toenemen, wat historisch gezien een goede ontwikkeling voor Bitcoin en crypto is.

“Op de korte termijn ziet de Nasdaq er oververhit uit ten opzichte van de wereldwijde liquiditeitsomstandigheden en zou een correctie geen verrassing zijn na de monsterlijke rally van 40 procent vanaf de dieptepunten… maar het CRUCIALE punt om te begrijpen is dat de liquiditeit zal blijven stijgen”, zo gaat de econoom verder.

weekly liquidity

Eerder zei de voormalig topbankier dat hij ervan overtuigd is dat de volgende bullish cyclus in oktober 2022 is begonnen. Voor 2023 voorspelt hij nieuwe hoogtepunten voor crypto, maar voorziet hij ook zeker correcties.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoins kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin vs. Goud: BTC koers van $640.000 in het verschiet?
Kiyosaki: Bitcoin van onschatbare waarde bij introductie van CBDC
BitGo CEO: ‘Bitcoin kan vervangen worden door iets beters’
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers