Crypto prijs stijgt
Altcoin

Voorspelling: Deze 5 Crypto’s kunnen enorm stijgen dit jaar

De goedkeuring van de langverwachte Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) op 10 januari is een belangrijke mijlpaal voor de cryptomarkt. Investeerders verwachten grote koersstijgingen voor BTC en andere cryptocurrencies, maar welke cryptomunten zouden het meest kunnen profiteren van de ETF in het komende jaar?

Solana (SOL)

Solana (SOL) heeft een indrukwekkend jaar achter de rug. In 2023 steeg de waarde van de munt met maar liefst 500%, waardoor de koers nu bijna $105 bedraagt. Deze aanzienlijke groei heeft de aandacht van gebruikers en investeerders getrokken, voornamelijk vanwege de efficiëntie van het Solana-netwerk.

Solana onderscheidt zich door zijn vermogen om een groot aantal transacties te verwerken tegen zeer lage kosten en in een korte tijd, waarmee het beter presteert dan concurrenten zoals Ethereum (ETH).

De introductie van een Bitcoin ETF kan Solana nog verder onder de aandacht brengen, met name bij nieuwe investeerders en institutionele beleggers. Deze ontwikkeling zou het vertrouwen in SOL kunnen vergroten en de munt als een aantrekkelijke optie kunnen positioneren in de groeiende cryptomarkt.

Injective (INJ)

Injective (INJ), een relatief kleinere cryptovaluta in termen van marktwaarde, heeft indruk gemaakt door op te klimmen naar de dertigste plek qua marktkapitalisatie. Deze altcoin heeft, vergelijkbaar met Solana, een opmerkelijk jaar beleefd, met een waardestijging van bijna 2.800% binnen een jaar.

Injective is een belangrijke speler in de ontwikkeling van Decentralized Finance (DeFi) applicaties. Het project staat aan de vooravond van een cruciale upgrade, de Volan upgrade, die in het komende jaar wordt doorgevoerd. Deze upgrade kan aanzienlijk bijdragen aan de verdere groei van de munt in 2024.

Daarnaast kan Injective profiteren van de groeiende belangstelling voor cryptovaluta’s, aangewakkerd door de lancering van nieuwe crypto ETFs op de markt. Deze trend kan leiden tot verhoogde zichtbaarheid en investeringen in kleinere munten zoals INJ, waardoor hun positie op de cryptomarkt verder versterkt wordt.

Polygon (MATIC)

Het Polygon (MATIC) netwerk, een Layer 2-protocol dat bovenop het Ethereum-netwerk functioneert, staat aan de vooravond van een aanzienlijke transformatie in 2024. Een aankomende upgrade zal MATIC transformeren naar POL, een stap die gericht is op het aanzienlijk verbeteren van de netwerkprestaties. Deze upgrade, in combinatie met de voortdurende ontwikkelingen in de cryptomarkt, biedt een veelbelovend toekomstperspectief voor de altcoin in 2024.

Celestia (TIA)

Celestia (TIA), gelanceerd eind oktober vorig jaar, heeft al een opmerkelijke prijsgroei laten zien die veelbelovend is. Deze altcoin, ontwikkeld als een modulair hulpmiddel, vereenvoudigt het voor ontwikkelaars om applicaties te bouwen op blockchainnetwerken.

In slechts enkele maanden sinds de lancering, heeft de koers al een indrukwekkende stijging van meer dan 700% ervaren. TIA belooft ook in 2024 veel potentieel en zou goed kunnen meeprofiteren van de toenemende interesse in de algemene cryptomarkt. Met zijn innovatieve aanpak lijkt Celestia een belangrijke speler te worden in de voortdurend evoluerende wereld van blockchain en cryptocurrencies.

Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX), een ander populair smart contract platform dat soms minder aandacht krijgt, heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt. In het afgelopen jaar steeg de munt al met meer dan 200% en het heeft aanzienlijk groeipotentieel voor het komende jaar. Dit potentieel wordt mede ondersteund door het feit dat AVAX vaak onderbelicht blijft in vergelijking met andere smart contract projecten, terwijl het tegelijkertijd een sterke institutionele adoptie ervaart.

Avalanche kan verder profiteren van de groeiende institutionele interesse in de cryptomarkt, een trend die mogelijk nog versterkt wordt door de goedkeuring van de Bitcoin Spot ETF. Dit maakt AVAX een interessante optie voor beleggers die kijken naar veelbelovende projecten buiten de meer bekende namen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Celestia of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Groot insider-verkoopschandaal bij Solana-rivaal Sui
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Altcoins floreren terwijl Bitcoin koers stijgt: Dit zijn de grootste crypto-winnaars van de week
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk