bitcoin etf
Bitcoin

Vooruitblik op Bitcoin: Schommelingen van Pre-ETF ‘Crash’ tot Mogelijke $150K in 2025

Goudliefhebber Peter Schiff verwacht nog voor de lancering van de nieuwe Spot Bitcoin ETF in Amerika een koerscrash. Maar gelukkig zijn er ook mensen die juist optimistisch zijn en stijgingen van tot wel $150.000 voorspellen voor het jaar 2025, onder hen bevindt zich het gerenommeerde AllianceBernstein. Dat is geen kleine naam binnen de financiële wereld.

Schiff wedt op een “crash”

Bitcoin is een geliefd onderwerp van kritiek voor Peter Schiff, hoofdeconoom en wereldwijde strateeg bij het vermogensbeheerbedrijf Euro Pacific Asset Management. Door de jaren heen heeft hij herhaaldelijk benadrukt dat, in tegenstelling tot goud, de waarde van Bitcoin gedoemd is om terug te keren naar nul en dat eigenlijk niemand het wil behouden, behalve om het later tegen een hogere prijs te verkopen.

Nu de BTC/USD zich op een 18 maanden hoogtepunt bevindt, richt hij zijn aandacht op wat door anderen wordt beschouwd als een keerpunt voor cryptocurrency – de lancering van het eerste exchange-traded fund (ETF) voor de spotprijs van Bitcoin in de Verenigde Staten. De goedkeuring wordt verwacht in het begin van 2024, waarbij geruchten dat een groen licht in november zou kunnen komen, de stijging vorige week tot voorbij $37.000 hebben aangewakkerd.

Hoewel sommigen geloven dat de aankondiging een “verkoop het nieuws” gebeurtenis zal zijn, waarbij investeerders hun blootstelling verminderen zodra er zekerheid is over de ETF, is Schiff van mening dat een daling van de BTC-prijs daar misschien niet eens op zal wachten.

In een X-enquête op 9 november bood hij twee scenario’s voor een Bitcoin “crash” – voor en na de lancering van de ETF. Ondanks dat respondenten konden kiezen voor “Kopen en HODL tot de maan”, wat uiteindelijk de populairste keuze werd met 68% van bijna 25.000 stemmen, hield Schiff vol.

“Gebaseerd op de resultaten is mijn gok dat Bitcoin crasht voordat de ETF wordt gelanceerd,” reageerde hij. “Daarom zullen de mensen die het gerucht hebben gekocht niet echt profiteren als ze wachten om te verkopen.”

Bitcoin ETF “wordt langzaam ingeprijsd”

Het lijkt alsof de stemming binnen de institutionele kringen begint op te klaren, aangezien het debat over Exchange-Traded Funds (ETF’s) steeds meer in het voordeel van Bitcoin lijkt te kantelen.

Een recent optimistische voorspelling voor de prijs van BTC komt van AllianceBernstein, die afgelopen week een piek van $150.000 voorspelde voor de komende cyclus.

Analisten van het bedrijf schreven in een nota, geciteerd door MarketWatch en anderen: “Wij geloven dat de vroege stromen wellicht langzamer zijn en de opbouw geleidelijker, waarbij het momentum van ETF-stromen na de halvering zou kunnen toenemen, wat zou kunnen leiden tot een piek in 2025 in plaats van 2024.”

Ze voegden eraan toe: “De huidige stijging van BTC is simpelweg een reactie op het langzaam in de prijs verwerken van het nieuws over de goedkeuring van ETF’s, gevolgd door de initiële uitstroom en waarschijnlijk korte termijn teleurstelling in de markt.”

Een bijbehorende grafiek illustreerde het prijsgedrag van BTC in zowel het verleden als de toekomst, met duidelijke markeringen van halveringscycli.

BTCUSDCyclus
Fasen van de BTC/USD-cyclus (screenshot). Bron: AllianceBernstein/MarketWatch

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers