Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Voorzitter Federal Reserve: “Er moeten nieuwe crypto regels komen”

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, beweert dat de cryptomarkt nieuwe regels nodig heeft. Jerome Powell gaf aan dat het bestaande regelgevingskader geen rekening houdt met de innovaties van de markt.


Nieuwe crypto regels

Powell sprak op de conferentie van de Bank of International Settlements. Hij sprak hier onder andere over digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s). Op de conferentie bood hij inzicht in hoe de Verenigde Staten de crypto markt zouden kunnen reguleren.

Powell zei dat de cryptomarkt en bijbehorende technologieën positieve effecten kunnen hebben, maar dat hiervoor nieuwe regels moeten worden opgesteld.

Ook zei Powell dat gedistribueerde technologie en gedecentraliseerde financiën (DeFi) het potentieel hebben om de efficiëntie van het betalingssysteem te verbeteren. Dit is een zeer positieve uitspraak van het hoofd van een van de beste financiële agentschappen van het land. Andere bureaus en hun functionarissen zijn ook overgestapt op crypto en blockchain.

Wel zei de voorzitter dat de nieuwe producten die de markt aanbiedt risico’s met zich mee kunnen brengen.

“Er zijn ook veel zorgen over de financiële stabiliteit van sommige producten. We weten niet hoe sommige digitale producten zich zullen gedragen in tijden van marktstress, wat zou kunnen leiden tot grote destabiliserende stromen. Daarnaast weten we niet of de stress op de cryptomarkten kan overslaan op het traditionele financiële systeem.”

Een ander belangrijk punt heeft betrekking op stablecoins, die keer op keer door de Amerikaanse autoriteiten worden genoemd. Ze willen deze via de nieuwe regels in het Amerikaanse banksysteem verwerken.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Internationale samenwerking staat centraal

Ondertussen onderzoeken de Verenigde Staten de lancering van een eigen digitale dollar, maar dit bevindt zich nog in de voorbereidende fase. Powell zei dat de Fed er nog geen officieel besluit over heeft genomen. Een op dollar gebaseerde digitale valuta maakte deel uit van het uitvoerend bevel ondertekend door president Biden, wat de eerste grote stap was die de regering nam om crypto volledig te reguleren.

Zoals eerder vermeld, zei Powell dat internationale samenwerking op het gebied van crypto en CBDC’s noodzakelijk is. Stablecoins worden gezien als een bedreiging voor nationale valuta en veel regeringen willen controles opleggen.

Powell schetste vier hoofdfactoren achter een op de dollar gebaseerde CBDC, namelijk gebruikersprivacy, “verifieerbare identitiet”, “bemiddelbaar” en toegankelijkheid. Zelfs een proof-of-concept is echter nog ver weg, dus er moet nog veel gebeuren in het kader van regelgeving.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten