Voyager Digital
Regulatie

Voyager Digital zet grote stap vooruit in terugbetaling van crediteuren

In een recente ontwikkeling heeft Voyager Digital, een prominente speler in de cryptowereld, aangekondigd dat het $484,35 miljoen heeft veiliggesteld voor het compenseren van crediteuren. Dit is het resultaat van schikkingen met FTX, Three Arrows Capital (3AC), en verzekeringsclaims tegen bestuurders en functionarissen, na het faillissement van het bedrijf. Deze mijlpaal onderstreept de vooruitgang van Voyager in zijn streven naar financieel herstel en het terugbetalen van zijn crediteuren.

Groot deel komt voort uit schikking met FTX

Het merendeel van deze fondsen, ongeveer $450 miljoen, komt voort uit de schikking met FTX. Deze ontwikkeling volgt op het faillissement van Voyager in juli 2022, te midden van de instabiliteit in de cryptomarkt.

In een verklaring aan de United States Bankruptcy Court voor het zuidelijke district van New York, onthulde Voyager dat deze schikking, inclusief rente, circa 25% van de totale vorderingen van de crediteuren dekt. De verwachting is dat deze betalingen spoedig zullen worden uitgevoerd.

Daarnaast heeft Voyager een claim van $675 miljoen verkregen uit een lopende rechtszaak tegen Three Arrows Capital, waarvan $20,43 miljoen direct aan de crediteuren van Voyager zal worden toegewezen. Verdere betalingen worden verwacht naarmate activa worden verkocht en aanvullende rechtszaken worden afgerond.

Een andere belangrijke stap in het herstelproces is een schikking bereikt via D&O-verzekeringen, die minstens $14,35 miljoen zal toewijzen aan de crediteuren.

Toch nog veel operationele uitdagingen

Ondanks deze vooruitgang staat Voyager voor operationele uitdagingen, waaronder het beheer van ongeveer 270.000 niet-geïnde cheques, goed voor een totaal van $17 miljoen. Deze cheques zullen na 20 april ongeldig worden verklaard als ze niet worden geclaimd.

Het bedrijf kampt ook nog met de nasleep van een datalek. Er loopt momenteel een onderzoek naar de oorsprong en gevolgen van de inbreuk die crediteurengegevens heeft gecompromitteerd.

Als onderdeel van een herstructureringsplan dat in mei 2023 werd voorgesteld, konden Voyager-klanten beginnen met het terugvorderen van 35,7% van hun claims in cryptocurrency of contant geld. Dit volgde op een schikking van $1,65 miljard met de FTC in november 2023, bedoeld om financiële hulp te bieden aan de getroffenen.

Regulatie nieuws

Nigeriaanse gevangenis weigert rechterlijk bevel en onthoudt zieke Binance-directeur van medische zorg
Israël versnelt ontwikkeling van de digitale Sjekel
Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017