Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Vrouwelijke beleggers leidden groei cryptomarkt in 2021

De gemiddelde waarde en het volume van transacties uitgevoerd op het BTCM-platform stegen in 2021 met 48% en 118%.


Wereldwijde cryptomarkt wordt meer volwassen

De cryptomarkt wordt volwassen en wordt niet langer gedreven door speculatie. Dit blijkt uit een nieuw rapport van BTC Markets. Volgens het rapport van de Australische cryptocurrency exchange wordt de groei van de cryptomarkt in 2021 gedreven door het nut ervan.

Het BTC Markets Investor Study Report 2021 is een diepgaande analyse van gegevens van de BTCM exchange voor het jaar 2021. Dit wordt onderverdeeld naar demografische gegevens als leeftijd, geslacht en type belegger. Het rapport analyseert anoniem de beleggingsgewoonten in cryptocurrency’s onder haar 325.000 klanten.

Volgens het rapport zijn vrouwelijke investeerders op het platform sneller gegroeid dan hun mannelijke tegenhangers. Het aantal vrouwelijke beleggers steeg met 126% in vergelijking met mannelijke beleggers, die met 83% steeg.


Pensioen belangrijkste reden van grote instroom

Volgens het rapport kwam de meest significante instroom van nieuwe klanten voor BTC Markets in 2021 van Australië’s “mature wealth accumulators,” die 45 tot 59 jaar oud zijn. Volgens Caroline Bowler, CEO van BTC Markets, is deze trend bemoedigend vanwege de voorzichtige risicobereidheid van deze leeftijdsgroep nu ze zich beginnen voor te bereiden op hun pensioen. Ze voegde eraan toe:

“Ze brengen een schat aan ervaring mee in traditionele investeringsmarkten. Hun beslissing om ook in crypto te investeren wordt niet gedreven door de angst om iets te missen (FOMO), maar op basis van strategisch onderzoek en informatie.”

BTC Markets onthulde hiernaast ook dat Bitcoin en Ethereum in 2021 de meest verhandelde tokens op het BTCM-platform bleven. Tether (USDT) dook op als nieuwkomer in de top vijf van verhandelde cryptocurrencies. De gemiddelde waarde van de op het platform uitgevoerde transacties steeg met 48%. De dagelijkse orders namen toe met 42%. Bovendien steeg het gemiddelde volume van de transacties die op het platform werden uitgevoerd met 118%. Volgens BTC Markets is de aanzienlijke groei te danken aan een groter aantal investeerders dat het nut van cryptocurrencies inziet.

Individuele beleggers zijn het grootste deel van de gebruikers op het BTCM-platform. Eenmanszaken (196%), bedrijven (79%) en self-managed super funds (SMSF’s) (74%) presteerden in 2021 beter dan retail (66%). Volgens het rapport groeide de omvang van de SMSF-investering aanzienlijk. Initiële stortingen zijn nu in honderdduizenden in plaats van tienduizenden, en de gemiddelde portfolio omvang voor bedrijven steeg met 61%.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten