vrouw, woman
Bitcoin

Vrouwen vinden crypto een ‘zeer onaantrekkelijke’ hobby voor mannen

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat vrouwen crypto zien als één van de meest onaantrekkelijke hobby’s die een man kan hebben. Zo staat crypto nog lager dan het kijken van anime, cosplaying of het lezen van stripboeken. Gelukkig voor ons is crypto natuurlijk geen hobby, maar een investering. Zo lijken we er mee weg te komen.

Onaantrekkelijke hobby’s voor mannen. Bron: Date Psychology

Er is nog hoop

De vrouwelijke respondenten werden in het onderzoek gevraagd om hobby’s als aantrekkelijk of onaantrekkelijk te bestempelen. Ondanks dat crypto voor veel vrouwen dus een onaantrekkelijke hobby is bij mannen, geeft 23,1% aan het wel een aantrekkelijke hobby te vinden.

Dat zijn waarschijnlijk de slimmere vrouwen, die begrijpen dat het financieel weleens aantrekkelijk kan zijn om iemand die de crypto-hobby al bijna 10 jaar bedrijft als aantrekkelijk te bestempelen.

Het overgrote meerendeel van de vrouwen ziet crypto dus als een onaantrekkelijke hobby. De enige hobby die nog minder aantrekkelijk is op deze lijst is “Funko.” Dat is blijkbaar het verzamelen van op pop-cultuur en media gebaseerde bobblehead figuren.

De meeste mannen lijken deze memo nog niet ontvangen te hebben. 13,7% van de mannen gaven in hun onderzoek aan te geloven dat vrouwen crypto als een aantrekkelijke hobby zouden zien. Grappig is dat het lezen van boeken als de meest aantrekkelijke hobby gezien wordt.

Investeren blijft een mannensport

We zitten natuurlijk in een wereld waarin het steeds meer gaat over gelijkheid. Maar toch blijkt investeren vooral een mannensport. Natuurlijk zijn er steeds meer vrouwen die investeren, maar op de een of andere manier zijn mannen vaak meer geïnteresseerd in de financiële markten.

Dat blijkt ook wel uit de cijfers. Slechts 10% van de vrouwen geeft aan ooit gehandeld te hebben in crypto, terwijl dat voor mannen om 25% gaat. Van die 10% aan vrouwen geeft 40% aan dat ze op dit moment geen Bitcoin meer bezitten, terwijl dat percentage bij de mannen op 30% ligt.

In de traditionele financiële markten zie je vaak ook dat mannen veel meer/sneller investeren dan vrouwen. Al zou dat de komende jaren natuurlijk kunnen veranderen. Het gaat hier immers niet om natuurwetten, maar om menselijk gedrag.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13