diamant
Bitcoin

Waarom Bitcoin een betere investering is dan diamanten

Volgens Bary Rahma van BeInCrypto is Bitcoin een betere investering dan diamanten. Waarom? Omdat het tegenwoordig mogelijk is om diamanten te weken in een lab, terwijl de schaarste van Bitcoin absoluut is. De komst van artificiële diamanten bedreigen momenteel de traditionele markt voor diamanten.

Bary Rahma stelt dat de potentiële groei van Bitcoin, zeker in combinatie met een ETF-goedkeuring, maakt dat de digitale munt een betere investering is.

Diamantenprijzen storten in

Tientallen jaren werden diamanten gezien als onderdeel van de krachtigste en meest succesvolle kartels ter wereld. Deze industrie werd gedomineerd door DeBeers Consolidated Mines in Zuid-Afrika.

Het bedrijf controleerde meer dan 90 procent van de wereldwijde markt voor diamanten in de 20e eeuw.

Dit monopolie begon in de 21e eeuw echter af te brokkelen, nadat de opkomst van lab-diamanten een bedreiging begon te vormen voor traditionele producenten.

De consument geeft in toenemende mate de voorkeur aan lab-diamanten, omdat ze goedkoper zijn, maar ook omdat het productieproces veel ethischer is.

Lab-diamanten nemen de wereld over

“Voor de meeste mensen is een diamant een diamant. Wat mensen willen is een mooie schittering, de schoonheid en de betekenis die je in een diamant kunt stoppen”, aldus Mary Carmen Gasco-Buisson, de Chief Marketing Officer van Pandora.

Ondanks de groeiende populariteit van lab-diamanten, zijn “echte” diamanten nog altijd veel meer geld waard.

Zo zie je maar dat in principe geen enkele vorm van schaarste (behalve Bitcoin) echt beschermd is. Wie weet lukt het in de toekomst wel om ook edelmetalen als goud en zilver te creëren in het lab.

Dat zou helemaal een run op Bitcoin creëren.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk