Bitcoin stijgt
Bitcoin

Waarom Bitcoin op het punt staat een enorme prijsstijging te ondergaan

De Bitcoin koers doorloopt momenteel een fase van consolidatie, met een minimale daling van 0,5% over de laatste week, wat wijst op een relatieve stabiliteit in de prijsbeweging. Deze periode is gekenmerkt door een beperkte fluctuatie in de koers, die zich bewoog tussen de $51.000 en $52.800, en werd ervaren als een minder spannende fase in de markt.

Echter, volgens voorspellingen van marktanalisten kan deze rustige trend binnenkort een energieke wending nemen.

Bitcoin aan de vooravond van een grote prijsstijging

Volgens recente analyses door het blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock, staat de Bitcoin op het punt om een aanzienlijke stijging te ervaren. Deze voorspelling is gebaseerd op on-chain data die een daling laat zien in de hoeveelheid Bitcoin gehouden door langetermijninvesteerders, ook bekend als HODLers.

Een dergelijke trend wordt vaak geïnterpreteerd als het voorspel van een bullmarkt, wat duidt op een groeiend vertrouwen onder deze groep investeerders.

De HODLer indicator

Historisch gezien wordt het begin van een Bitcoin bullrun vaak gekenmerkt door de instroom van nieuwe investeerders in de markt. Een effectieve manier om deze trend te volgen, is door te kijken naar de balansen van zogenaamde HODLers. Dit zijn langetermijninvesteerders in de cryptogemeenschap, wiens gedrag een belangrijke graadmeter is voor de gezondheid en het sentiment binnen de markt.

In het onderstaande figuur wordt de ontwikkeling van de balansen van deze langetermijninvesteerders over de tijd weergegeven, wat ons inzicht verschaft in de opbouw naar een mogelijke bullrun.

Aan het begin van 2020 zagen we een toename in de balans van HODLers, een trend die aanhield tot in oktober van datzelfde jaar. Vervolgens begon deze balans af te nemen, net voor de start van een bull run die de Bitcoin koers naar een hoogtepunt van $69.000 stuwde.

Recentelijk is er een vergelijkbaar patroon waargenomen op het Bitcoin netwerk: de balans van langetermijninvesteerders daalt, wat erop wijst dat nieuwe investeerders de markt betreden. Dit kan gezien worden als een indicatie van een aanstaande bull run.

Conclusie

De huidige consolidatiefase van de Bitcoin koers, met beperkte fluctuaties, zou volgens marktanalyses en on-chain data van IntoTheBlock spoedig kunnen omslaan in een aanzienlijke prijsstijging. Deze voorspelling is onderbouwd door een afname in de balans van langetermijninvesteerders, een trend die historisch gezien vaak de voorbode is van een bullrun, wat wijst op een toenemend vertrouwen en de instroom van nieuwe investeerders.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins