Bitcoin groen, BItcoin stijgt
Bitcoin

Waarom blijft de Bitcoin koers steken?

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $69.000, terwijl de onzekerheid rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen groeit. Toch kan een bull flag-patroon mogelijk wijzen op een doorbraak naar $100.000.

Amerikaanse verkiezingsspanning houdt Bitcoin in smalle handelsrange

Bitcoin bevindt zich al bijna twee weken in een smalle handelsrange, terwijl handelaren de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 5 november afwachten. Hoewel de munt een paar keer boven de $69.000 is uitgekomen, keert de BTC koers telkens terug naar een steunzone tussen $64.000 en $67.000.

De race tussen Trump en Harris is erg spannend. Volgens data van Polymarket staat Donald Trump momenteel bovenaan met een kans van 66,5% om te winnen, tegenover 33,5% voor Kamala Harris. Deze percentages weerspiegelen de verwachtingen onder beleggers, waarbij de mogelijkheid van een pro-crypto-beleid onder Trump voor optimisme zou kunnen zorgen.

De verkiezingsuitslag kan van grote invloed zijn op de toekomstige regelgeving voor Bitcoin, wat verklaart waarom veel beleggers voorzichtig zijn en geen grote posities innemen.

ETF-vraag dempt verkoopdruk

Naast de politieke onzekerheid zorgt de vraag naar Spot Bitcoin ETF’s voor een stabiele koers. Op 25 oktober bereikte de Coinbase Premium Index – die het prijsverschil meet tussen Bitcoin op Coinbase en andere beurzen – een jaarlijks dieptepunt, wat wijst op toenemende verkoopdruk van Amerikaanse retailbeleggers. Tegelijkertijd zagen Spot Bitcoin ETF’s hun grootste wekelijkse instroom tot nu toe, met $402 miljoen, wat het vertrouwen van institutionele beleggers in de langetermijnwaarde van Bitcoin weerspiegelt.

Bitcoin test de bull flag

Sinds Bitcoin op 15 oktober boven de trendlijn van een bull flag-patroon uitbrak, blijft de koers rond de $69.000 schommelen, zonder voldoende volume voor een definitieve doorbraak. Het technische patroon suggereert echter dat als de doorbraak lukt, Bitcoin zou kunnen stijgen tot $101.608.

Handelaren blijven voor nu echter terughoudend en wachten op een significante volumetoename voor een duidelijke doorbraak. Met de Relative Strength Index (RSI) rond de 60 bevindt Bitcoin zich in een gematigd bullish fase, wat ruimte biedt voor verdere stijgingen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Fred Kreuger: Er is een kans dat Microsoft gaat investeren in Bitcoin gezien BlackRock groot aandeelhouder is
Chamath Palihapitiya: Bitcoin kan goud overtreffen als ultieme inflatie-hedge
‘Aziatische MicroStrategy’ bezit nu meer dan 1.000 Bitcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk