Newsbit

Bitcoin (BTC) Crash

Waarom crasht de Bitcoin prijs vandaag?

Bitcoin (BTC) Crash

De Bitcoin prijs is vandaag hard gedaald. De prijs zakte zojuist zelfs tot onder de $31.000, maar wat is de reden van de koersval? In dit artikel lees je wat de redenen zijn en welke niveaus je in de gaten moet houden.


Investeerders nemen winst

De Bitcoin koers is in de afgelopen maanden enorm gestegen. Dit kwam met name doordat institutionele instellingen plotseling massaal interesse hadden in de digitale valuta. Maar, hoewel deze interesse zeker nog niet is afgenomen, koelt de prijs nu af. Dit komt doordat investeerders winst nemen en een deel van hun crypto’s verkopen. Dat is geen gekke gedachte en wordt door verschillende analisten omschreven als ‘een logische cyclus’.

Ook grote investeerders, whales genaamd, lijken hun winst te nemen. Dit is te zien aan de gegevens van Coinbase Pro.

“Het lijkt erop dat de grootste BTC-verkopers afkomstig zijn van Coinbase. We zien dat de Coinbase Premium Index negatief is op dit moment.” Het lijkt erop dat Coinbase-whales willen dat de Bitcoin koers lager zakt.

Coinbase whales nemen winst – Bron: CryptoQuant

Naast het gegeven dat handelaren winst nemen is er een toenemende onzekerheid op de markt te spotten. Steeds meer investeerders beginnen te twijfelen of het ‘slechts’ een correctie is of dat de prijs een lange beartrend in zal gaan. Deze onzekerheid zorgt ervoor dat steeds meer investeerders een deel van hun tokens verkopen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin prijs van $30k moet standhouden om enorme correctie te voorkomen

Bitcoin bevindt zich momenteel dus in een correctiefase. De vraag is nu of het ondersteuningsniveau van $30.000 sterk genoeg zal zijn, of dat de koers ook hier doorheen zal vallen.

Sinds dat Bitcoin zijn hoogtepunt van $42.000 heeft bereikt, is de koers met zo’n 30% teruggevallen. Op het moment biedt het psychologische $30.000 niveau nog ondersteuning, maar er heerst grote bezorgdheid bij de bulls of dit niveau verdedigd kan worden. Als het gebied van $30.000 geen stand houdt, is een verdere correctie naar $24.000 waarschijnlijk.

Bitcoin prijs corrigeert – Bron: Tradingview

Het meest slechte scenario die we nu kunnen schetsen is dat de Bitcoin prijs zal corrigeren tot het vorige hoogste punt ooit van $20.000, maar dat is voor alsnog ver weg.

Als handelaar is het verstandig om niet enorm paniek te raken. Tijdens bull cycli zien we namelijk wel vaker correcties van 30 tot 40 procent. Correcties zijn noodzakelijk en gezond en je moet je dus bewust zijn dat niks in een rechte lijn omhoog gaat.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top