Bitcoin crash
Bitcoin

Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?

Vandaag staat de cryptomarkt opnieuw onder druk. De Bitcoin koers is gedaald naar 22.385 dollar, het laagste punt in vier weken. Hoewel de koers sindsdien weer is hersteld naar 22.682 dollar, blijft de vraag waarom de Bitcoin koers daalde. In dit artikel lees je meer over de mogelijke redenen achter deze koersdaling.

Bitcoin kan goede maand januari nog niet voortzetten

Na een indrukwekkende prestatie in januari, waarbij Bitcoin bijna 40% steeg sinds het begin van het jaar en verwachtingen van beleggers voor een nieuwe bull run deed groeien, heeft vandaag dus een daling plaatsgevonden. Hierdoor verloor de grootste cryptomunt ongeveer 10 miljard euro aan marktkapitalisatie. Op dit moment staat Bitcoin goed voor 39,4% van de markt, waar Ethereum’s aandeel 17,7% bedraagt.

BTC koers 9 feb 2023
BTC grafiek 1 uur per candle – Bron: TradingView

Waarom daalt de Bitcoin koers?

De marktdaling van vandaag komt in de nasleep van de rapporten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die de populaire cryptocurrency beurs Kraken onderzoekt wegens vermeende schendingen van de effectenwetten.

Kraken weigerde commentaar te geven over de situatie, maar volgens een anonieme bron die bekend is met het onderzoek, bevindt het onderzoek zich in een gevorderd stadium. De bron voorspelde verder dat het onderzoek binnenkort tot een schikking zou kunnen leiden.

In een bijna gelijktijdige ontwikkeling vertelde Brian Armstrong, CEO van Coinbase, op Twitter dat er geruchten zijn dat de SEC crypto-staking wil afschaffen voor Amerikaanse klanten. Volgens de CEO van Coinbase zou dat een grote fout zijn van de toezichthouder. Hij schreef:

Ik hoop dat dat niet het geval is, want ik geloof dat het een vreselijke fout is als dit zou gebeuren.

Volgens de CEO van Coinbase is staking een belangrijke innovatie in de crypto wereld, omdat het gebruikers in staat stelt rechtstreeks deel te nemen aan het runnen van open crypto-netwerken. Ook zegt Armstrong dat staking veel verbeteringen brengt aan de blockchain waaronder schaalbaarheid, verhoogde beveiliging en een verminderde CO2-voetafdruk.

Er heerst op dit moment dus veel onzekerheid over hoe de Amerikaanse regelgevende instanties de cryptomarkt willen vormgeven. Deze onzekerheid heeft een negatieve invloed op de cryptoprijzen.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken