Bitcoin

Waarom de Bitcoin prijs met 6% daalde na een afwijzing op $18,5K

De Bitcoin prijs daalde scherp nadat het bijna de $18.500 bereikte. De val werd veroorzaakt door grote verkooporders op zowel de spot als futures-exchanges.


$18.5k lijkt belangrijk weerstand op korte termijn

Er zijn twee belangrijke redenen waarom de Bitcoin een flinke daling zag in de buurt van $18.500.

Ten eerste is het $18.500-niveau het hoogste weerstandsniveau voordat BTC een nieuw hoogtepunt van $20.000 kan bereiken. Daarom is het een belangrijk aandachtsgebied en vinden er veel verkopen plaats.

Ten tweede is een overweldigende meerderheid van Bitcoin-adressen winstgevend. Volgens website IntoTheBlock is 99% van de BTC-adressen nu winstgevend. Dit verhoogt de kans op een koersdaling doordat investeerders winst willen nemen.

Wel is de kans groot dat dips snel worden opgekocht. Dit zagen we ook in de uren vlak na de initiële daling naar $17.215. BTC herstelde zich razendsnel tot een niveau boven de $18.000.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Grote jongens kopen de dip

Het zou kunnen zijn dat een aantal investeerders angstig worden. Maar analisten vertellen nog steeds veel vertrouwen te hebben op de middellange termijn. De ‘grote jongens’ zullen de dips blijven kopen, waardoor de Bitcoin prijs uiteindelijk zal blijven groeien.

Een populaire Bitcoin handelaar genaamd John Wick zei hierover het volgende:

“Het nemen van winst is nu begonnen op BTC. Laten we eens kijken hoe ver de bears deze dip naar beneden kunnen duwen voordat deze weer wordt opgekocht. “

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin prijs rond de $18.135. Dit laat zien dat investeerders nog lang niet klaar zijn om uit BTC te stappen. Het zou daarom goed kunnen dat het niveau van $18.500 vandaag opnieuw getest zal gaan worden.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins