Ripple XRP token
Ripple

Waarom de XRP koers binnenkort enorm kan gaan stijgen

Tot nu toe is 2024 geen topjaar geweest voor XRP. De digitale munt is in marktkapitalisatie ingehaald door verschillende andere projecten en heeft over het algemeen slechts matige prestaties geleverd.

Onlangs heeft XRP echter weer een opleving laten zien, waardoor de vooruitzichten rooskleuriger lijken. Volgens crypto-influencer Zach Rector zijn er meerdere redenen om een aanzienlijke stijging van de waarde van XRP te verwachten.

Schikking in Ripple vs SEC rechtszaak is nabij

Het recente optimisme rond XRP is volgens Zach Rector deels te danken aan het naderende einde van de vier jaar durende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, heeft aangegeven dat er “zeer binnenkort” een beslissing verwacht wordt in deze zaak, wat een enorme boost voor de waarde van XRP kan betekenen.

In juli 2023 zagen we al een verdubbeling van de waarde van XRP binnen 24 uur, nadat rechter Analisa Torres oordeelde dat de digitale munt geen effect is. Bovendien kan Ripple, na het afsluiten van de rechtszaak, zijn op XRP gebaseerde betalingsoplossing aan Amerikaanse klanten aanbieden, wat de adoptie van de digitale munt aanzienlijk zou kunnen vergroten.

Lancering RLUSD stablecoin

Een ander positief aspect is de aanstaande lancering van de RLUSD stablecoin, die beschikbaar zal zijn op zowel de XRP Ledger als de Ethereum (ETH) blockchains.

Deze toevoeging zal nieuwe liquiditeit in het XRPL-ecosysteem brengen, wat gunstig is voor de XRP-koers omdat het de handel en het gebruik van XRP stimuleert, de marktvraag verhoogt en de stabiliteit van het netwerk bevordert.

Een XRP ETF?

Ten slotte doen er geruchten de ronde over een mogelijke komst van een XRP Spot Exchange Traded Fund (ETF). Na het succes van Bitcoin (BTC) ETF’s en de recente lancering van Ethereum ETF’s, wordt verwacht dat een XRP ETF slechts een kwestie van tijd is. Mocht dit gebeuren, dan kunnen we een toestroom van aanzienlijke hoeveelheden kapitaal in de markt verwachten, wat positief zou kunnen uitpakken voor de waarde van XRP.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?