Bitcoin crash, daalt
Bitcoin

3 redenen waarom de Bitcoin koers niet voorbij de $64.500 komt

De Bitcoin koers steeg tot 25 september met 8,2% van 59.886 dollar naar 64.816 dollar over een periode van zeven dagen. Op het niveau van 64.500 dollar bleek de weerstand echter te groot. Momenteel handelt Bitcoin net onder de 64.000 dollar en gaan de bulls wellicht een nieuwe poging wagen.

Angst voor een recessie

Een eerste reden voor de moeite die Bitcoin heeft om voorbij de koers van 64.500 dollar te schieten is de angst voor een recessie. Volgens Yahoo Finance is bijvoorbeeld de mediaanprijs van huizen in Amerika met 4,6% gedaald in augustus (ten opzichte van jaar geleden). Terwijl we sinds begin 2022 juist de snelste prijsstijgingen ooit zagen.

Huizenprijzen in Amerika zijn nu al zeven achtereenvolgende maanden aan het dalen, waardoor dit de langste reeks van dalingen markeert sinds 2009. Het huizenaanbod ligt momenteel op het hoogste niveau ooit met 467.000 stuks die te koop staan.

Een ander punt is China, waar de centrale bank renteverlagingen doorvoerde en voor miljarden dollars aan kapitaal uitdeelde. Het gaat niet goed met de Chinese economie en er lijken nog meer vormen van stimulering nodig om die overeind te houden.

Verder kondigde het Berkshire Hathaway van investeringslegende Warren Buffet aan dat het voor miljarden dollars aandelen verkocht in Bank of America. Zij maken zich blijkbaar ergens zorgen over, terwijl de S&P 500 op 25 september nog een nieuwe all-time high bereikte.

Schokeffect van de verkiezingen

Ook staan in Amerika de verkiezingen voor de deur en die kunnen volgens Alex Svanevik, CEO van blockchain analyseplatform Nansen, voor een schok zorgen op de markt. Hij stelt dat de Democraten onder president Joe Biden een behoorlijk vijandig klimaat creëerden voor crypto en is bang dat Harris dit beleid voortzet.

Bitcoiners houden dan ook hoop op een Republikeinse overwinning in november, maar de kans daarop lijkt steeds kleiner te worden. Donald Trump verloor het debat van Kamala Harris en staat er momenteel niet fantastisch voor.

Dat neemt niet weg dat de verkiezingen nog altijd spannend zijn. In principe kan het nog alle kanten op, waardoor we echt moeten wachten op begin november. Wint Trump toch de verkiezingen? Dan is dat in ieder geval mega bullish voor Bitcoin, want hij is van plan om een strategische reserve aan te leggen voor de Verenigde Staten.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Goed nieuws: aantal Bitcoin whales schiet omhoog het afgelopen jaar
Bitcoin test $65.000, maar deze altcoins stelen de show
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen