Altcoin

Waarom is de Chainlink prijs met 100% gestegen dit jaar?

De cryptocurrency genaamd ‘LINK’ van Chainlink is met meer dan 180 procent gestegen ten opzichte van zijn dieptepunt die bereikt werd half maart. Hiermee verslaat het andere top cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum. Maar waarom presteert de munt zo goed?


Chainlink trekt steeds meer aandacht

De Chainlink koers bereikte zaterdag zelfs een prijs van $3.84 toen het bedrijf ParaFi Capital voorstelde om LINK als onderpand te gebruiken voor zijn stablecoin genaamd DAI.

Het bedrijf merkte op dat LINK een aantrekkelijke “marktkapitalisatie, liquiditeitsprofiel en honger naar speculatie” biedt, die DAI zou kunnen helpen bij het handhaven van haar stabiele waarde met de US-dollar. ParaFi schrijft dat LINK een goed onderpand om de volgende reden:

“LINK wordt geschat op meer dan $1 miljard en is ook een van de meest liquide ERC-20-tokens die beschikbaar zijn. De token is relatief gedecentraliseerd zonder bekende “kill-switch” of blacklisting-mogelijkheden. “

Het goede koersverloop heeft het netwerk geholpen om meer gebruikers naar het Chainlink-netwerk te krijgen. Het aantal LINK-wallets steeg vorige week met gemiddeld 1.400 per dag, waardoor analisten een opwaartse trend in de LINK-prijzen voorspelden.


LINK koers is dit jaar met 100% gestegen

Chainlink blijft goed presteren en dat geeft aan dat handelaren bereid zijn LINK tokens te kopen bij hogere prijzen. De recente stijging van de LINK koers heeft ervoor gezorgd dat de prijs al meer dan 100 procent is gestegen dit jaar. Ter vergelijking: De Bitcoin prijs is in dezelfde periode met 0,2 procent gedaald.

De nieuwe stijging van de munt heeft de prijs boven het 200 daagse voortschrijdend gemiddelde gebracht. Dit gemiddelde zal zich nu waarschijnlijk gaan gedragen als psychologische ondersteuning. Vanuit hier zou het mogelijk zijn om opnieuw de weerstand rond de $4.10 te testen. Als deze grens doorbroken wordt kan de LINK prijs stijgen naar $4,80.

Aan de andere kant is er natuurlijk wel een risico dat de prijs daalt. Zodra de MakerDAO hype vervaagt zal een deel van de traders de munt verkopen en overstappen naar Bitcoin of fiat.