Altcoin Nieuws

Chainlink trekt steeds meer lange termijns-investeerders aan

Het Chainlink netwerk blijft exponentieel groeien ondanks de wereldwijde financiële crisis die veroorzaakt is door het coronavirus. Het kan zijn dat de munt op korte termijn een correctie mee gaat maken maar dat weerhoudt lange termijn investeerders er niet van LINK tokens te kopen. Hierdoor wordt verwacht dat de munt op lange termijn zijn opwaartse trend voortzet.

 

Het hele jaar door wordt Chainlink gekenmerkt door zijn hoge volatiliteit. Sinds januari steeg de munt met meer dan 90% en bereikte begin maart zelfs een recordhoogte van bijna $5.

Desalniettemin, toen de wereldwijde financiële crash plaatsvond, haastten investeerders zich naar de exchanges de LINK tokens te verkopen, hun winsten te nemen en om hun kapitaal te beschermen tegen ongunstige marktomstandigheden.

Door de uitverkoop nam de LINK koers een duikvlucht van 70% en zakte de prijs in slechts negen dagen na de piek naar $1,50.

Ondanks de enorme daling heeft Chainlink een groot deel van de geleden verliezen kunnen terugwinnen en schommelt de koers momenteel rond de $3,00. Bovendien blijkt uit statistieken dat het netwerk blijft groeien, ongeacht de wereldwijde economische onrust.

IntoTheBlock’s “Daily Active Addresses” -model laat zien dat Chainlink een gestage toename doormaakt van het aantal nieuwe adressen dat op het netwerk wordt aangemaakt. De netwerkgroei blijft elke maand hogere hoogtepunten bereiken en dat is een goed teken.

In februari was er een piek van meer dan 2.000 nieuwe adressen op één dag, terwijl in maart de grens van 2.500 werd overschreden. Momenteel worden er ongeveer 2.000 nieuwe adressen per dag geopend.

Ook het aantal adressen die een token meer dan een maand en korter dan een jaar vasthoudt toe. IntoTheBlock definieert deze gebruikers als ‘cruisers’. Het bedrijf stelt dat een dergelijke parabolische stijging kan worden geïnterpreteerd als een goed teken van vertrouwen dat investeerders voor dit project hebben getoond.


Afgezien van de eerder genoemde waarschijnlijkheid van een correctie, toont het feit dat het netwerk snel blijft groeien aan dat steeds meer gebruikers Chainlink accepteren. LINK verovert razendsnel de harten van de crypto investeerders.

Brian Quinlivan, directeur bij Santiment, is van mening dat netwerkgroei één van de meest nauwkeurige prijsvoorbodes is. Hij stelt dat netwerkgroei gewoonlijk leidt tot een prijsstijging, terwijl afnemende netwerkgroei in de meeste gevallen een prijsdaling aangeeft.

Onder dit uitgangspunt zou het bearish momentum dat LINK op korte termijn zou kunnen doormaken een kans kunnen zijn om aan de zijlijn staande investeerders weer de markt te laten betreden, waardoor de prijs weer zal stijgen. Desalniettemin is het verstandig goed op te letten op hoe de wereldwijde pandemie zich blijft ontwikkelen, aangezien dit een ernstige impact kan hebben op de instroom van kapitaal in de cryptomarkt.