Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Waarom Stijgt de Bitcoin Koers Vandaag?

Terwijl de financiële wereld vandaag toekijkt, doorbreekt de Bitcoin koers de grens van 29 duizend dollar. Dit markeert een significante stap in het herstel van de cryptovaluta, die ondanks de recente striktere regelgeving op prominente cryptobeurzen, optimisme in de markt blijft wekken. In dit artikel duiken we dieper in de onderliggende redenen en onderzoeken we waarom de Bitcoin prijs vandaag stijgt.

Waarom Bitcoin Vandaag Stijgt

Bitcoin zag op 20 juni een forse stijging, met een 14-daags hoogtepunt van $29.103. Deze stijging komt ondanks negatief nieuws over striktere regelgeving van de SEC op Binance en Coinbase. Beleggers blijven optimistisch, hopend dat Bitcoin een einde kan maken aan een reeks van 10 weken van verliezen.

Een sleutelfactor in deze rally lijkt de toenemende institutionele interesse in Bitcoin te zijn vanuit bedrijven zoals BlackRock en Fidelity Investments. Beide bedrijven zijn naar verluidt bezig met het aanvragen van een spot Bitcoin ETF. Maar er zijn ook andere redenen die de huidige prijsstijging van Bitcoin beïnvloeden.

ETF aanvraag van BlackRock

De opwaartse trend van de Bitcoin-prijs werd verder gestimuleerd toen BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld met meer dan $8,5 biljoen onder beheer, op 15 juni een aanvraag indiende voor een spot BTC ETF in de Verenigde Staten. Ondanks dat BlackRock niet het eerste bedrijf is dat een dergelijke aanvraag indient bij de SEC, markeert hun betrokkenheid een significante stap, gezien hun indrukwekkende financiële invloed en reputatie.

Het moet echter worden opgemerkt dat tot nu toe de SEC alle aanvragen voor een spot Bitcoin ETF heeft afgewezen. Verschillende bedrijven, waaronder Cathie Wood’s ARK en 21Shares, hebben reeds aanvragen ingediend. 21Shares heeft zelfs al driemaal een aanvraag ingediend. Grayscale is een ander bedrijf dat een aanvraag voor een Bitcoin ETF heeft ingediend en afgewezen zag worden, wat leidde tot een rechtszaak tegen de SEC om de legitimiteit van Bitcoin-futures te bepleiten.

Volgens BlackRock’s indiening bij de SEC zal de vermogensgigant gebruikmaken van Coinbase om de Bitcoin voor hun trustfonds in bewaring te nemen. Deze stap heeft ook een positieve impact gehad op de Grayscale ETF, waarvan de korting in 2023 zijn hoogste niveau heeft bereikt en nu minder dan 37% bedraagt.

De afkoelende Amerikaanse dollarindex

Een andere gunstige factor voor de prijs van Bitcoin is de dalende Amerikaanse dollarindex (DXY). In de geschiedenis is te zien dat het sentiment voor risicovolle activa zoals Bitcoin over het algemeen verbetert wanneer de DXY-index daalt.

Met de recente beslissing van de Federal Reserve om de renteverhogingen te pauzeren, speculeren sommige marktdeelnemers dat de Amerikaanse economie verder zou kunnen groeien. Dit zou leiden tot een verzwakking van de dollar. Als dit scenario zich ontvouwt, zou Bitcoin potentieel kunnen blijven stijgen ten opzichte van de aandelenmarkten. Een gunstiger macro-economisch klimaat zou een positief effect kunnen hebben op de Bitcoin-prijs.

Ondanks dat de Bitcoin-prijs op de korte termijn een bullish momentum lijkt te hebben, mede door de BlackRock-aankondiging en de dalende dollar, is het belangrijk op te merken dat de Bitcoin Fear & Greed Index een piek in 3 maanden heeft bereikt. Dit suggereert een toegenomen marktsentiment. Echter, sommige analisten voorspellen dat de Bitcoin-prijs gedurende minstens 18 maanden zijwaarts zal worden verhandeld.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto-analist voorspelt nog twee weken koersdalingen voor Bitcoin
BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden