ripple XRP token
Ripple

Waarom stijgt de Ripple (XRP) koers vandaag?

Terwijl Bitcoin en de rest van de markt vandaag rode cijfers schrijven, zien we groene cijfers voor XRP. Hoe kan het dat bijna de hele markt vandaag daalt, terwijl de XRP koers stijgt? Waarom staat XRP met bijna 6% in de plus?

Waarom stijgt de XRP koers?

Op het moment van schrijven klokt de XRP koers binnen op 0,6519 dollar. Daarmee staat er voor de afgelopen zeven dagen zelfs een stijging van 10,11% op de borden. Is de munt, die in 2018 voor het laatst goed presteerde, hiermee bezig aan een soort comeback?

Interessant is in ieder geval dat de koersstijging van XRP wordt vergezeld door hoge volumes op de spotmarkt. Het spotvolume in XRP kwam boven de 2,2 miljard dollar uit op 28 september en ging sinds 21 september met 133% omhoog.

De totale market cap van XRP is toegenomen tot 36,8 miljard dollar, waarmee het zijn positie als op zes na grootste cryptocurrency weet te versterken. Na enkele weken van zijwaartse prijsactie (zeg maar gerust jaren), lijkt XRP bezig aan een voorzichtige opleving.

Explosieve groei voor XRP?

Ook op het gebied van technische analyse lijkt er positief nieuws te melden over XRP. Er is namelijk sprake van een hele grote symmetrische driehoek, die zich over een periode van vier jaar vormde op de grafiek.

Milkybull Crypto, die vrijwel altijd bullish is over XRP, ziet in zijn grafieken het patroon verschijnen en geeft aan een “explosieve uitbraak” te verwachten. Als XRP boven de trendlijn weet te breken, dan kan dat volgens Milkybull Crypto tot gigantische koersen leiden voor de digitale munt.

Zo spreekt hij zelf al van een koers van tussen de 10 en 20 dollar voor XRP. “De enorme hoeveelheid bearish sentiment rondom deze asset maakt het mogelijk om zulke rendementen te halen”, aldus de analist.

XRP liquidatiemap. Bron: CoinGlass

Op dit moment lijkt er een kleine short squeeze gaande. Rond de 0,65 dollar zouden er namelijk voor 16,76 miljoen dollar aan shorts geliquideerd kunnen worden. Precies rond die koers zit XRP momenteel ook.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Crypto analist voorspelt mogelijke XRP-stijging van 888% naar $31
XRP Koers kan stijgen naar $13 door Nike swoosh patroon, zegt analist
Nieuwe wending in Rechtszaak: SEC dient “waarschijnlijk” beroep in tegen Ripple-uitspraak
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen