Bitcoin AEX
Bitcoin

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers

De cryptomarkt heeft het de laatste tijd zwaar door een stagnerende wereldeconomie en de toenemende zorgen over een mogelijke Amerikaanse recessie.

Beleggers maken zich wereldwijd zorgen over de economische vooruitzichten, waardoor de koers van Bitcoin steeds sterker lijkt mee te bewegen met het negatieve sentiment op de aandelenmarkten.Deze koppeling weerspiegelt de bredere onzekerheid op de financiële markten.

Vandaag wordt echter een cruciale dag, zowel voor crypto als aandelen, omdat er later een belangrijk Amerikaans banenrapport verschijnt. De resultaten hiervan kunnen grote invloed hebben op de markten en de verdere koers van Bitcoin bepalen.

Een cruciale dag

Vandaag belooft een spannende dag te worden voor beleggers, die met spanning uitkijken naar de publicatie van de Amerikaanse arbeidsmarktcijfers. Deze cijfers komen te midden van onzekerheid over een mogelijke vertraging van ‘s werelds grootste economie en de vraag hoe snel de Federal Reserve daarop zal reageren met renteverlagingen.

De Federal Reserve gebruikt renteverlagingen als een middel om de economie te stimuleren door het lenen goedkoper te maken, wat bedrijven en consumenten aanmoedigt om te investeren en uit te geven. Dit heeft vaak een positief effect op risicovollere activa, zoals aandelen en cryptocurrencies, omdat er meer kapitaal beschikbaar is voor beleggingen. Echter, als de banenrapporten sterk blijken te zijn, kan dit de verwachting van renteverlagingen temperen, wat druk kan uitoefenen op de markten.

Het verrassend zwakke banenrapport van vorige maand veroorzaakte wereldwijde paniek op zowel de aandelen- als cryptomarkten, waardoor de druk op beleggers toenam. De cijfers van vandaag zijn daarom cruciaal en kunnen een grote invloed hebben op de markten. Veel hangt af van of deze cijfers de vrees voor een economische vertraging verder zullen aanwakkeren of juist enige verlichting zullen bieden.

$55.000 is een cruciaal niveau voor Bitcoin

“Bitcoin heeft de laatste tijd sterk gereageerd op macro-economische ontwikkelingen, net zoals de aandelenmarkten,” zegt Benjamin Celermajer, mede-investeringsdirecteur bij Magnet Capital. Hij merkt op dat het sentiment de afgelopen twee weken “vrij negatief” is geweest en wijst erop dat $55.000 een cruciaal ondersteuningsniveau is om nauwlettend in de gaten te houden voor Bitcoin.

De komende maanden zullen in ieder geval cruciaal zijn voor de cryptomarkt. Het blijft afwachten of de wereldeconomie weer opkrabbelt of dat er verdere economische tegenslagen zullen komen die de druk op Bitcoin en andere digitale activa verder vergroten.

Claim jouw €20 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €20.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt