wall street
Stablecoin

Wall Street grootheid is fan van Bitcoin en Tether

Howard Lutnick, de CEO van het op Wall Street gevestigde Cantor Fitzgerald, prijst stablecoin-uitgever Tether en omschrijft zichzelf als een “groot fan” van het bedrijf. “Ik ben een groot fan van de stablecoin genaamd Tether… Ik beheer hun reserves en daar hebben ze veel van”, aldus Lutnick in gesprek met CNBC.

“Ze hebben nu meer dan 90 miljard dollar, dus ik ben een groot fan van Tether”, aldus Cantor Fitzgerald CEO Howard Lutnick.

Cantor Fitzgerald helpt Tether al jaren

Ondanks dat veel partijen op Wall Street niets moeten hebben van crypto-bedrijven, denken ze daar bij Cantor Fitzgerald heel anders over.

De samenwerking tussen Cantor en Tether begon eind 2021, rond het moment dat Bitcoin zijn voorlopige all-time high bereikte.

Andere grote spelers binnen de traditionele financiële wereld zijn huiverige om hun diensten te verlenen aan Tether. Wells Fargo is bijvoorbeeld gestopt met het doorvoeren van transacties naar hun Taiwanese accounts in 2017.

Tether is verreweg de grootste stablecoin van de markt, maar blijft op het gebied van vertrouwen problemen houden. Het bedrijf krijgt regelmatig kritiek voor het gebrek aan transparantie over hun reserves en manier van werken.

Tether goed voor landen met zware inflatie

Ondanks de twijfels over de stabiliteit van Tether, gelooft Lutnick juist dat de door Amerikaanse dollars gedekte stablecoin een voordeel is voor landen als Argentinië, waarvan de nieuwe president Javier Milei heeft beloofd om de centrale bank te sluiten en over te stappen op de Amerikaanse dollar.

James Check, een on-chain analist van Glassnode, roept zelfs dat Tether weleens de “CBDC” kan zijn die onder controle is van de Verenigde Staten en een middel kan zijn om andere landen over te laten stappen op de dollar.

Verder is Lutnick ook fan van Bitcoin. “Die andere munten stellen niet zoveel voor. Ze zijn een beetje nep. Misschien is Ethereum ook nog okee”, aldus Lutnick.

Bitcoin is volgens Lutnick de enige daadwerkelijk oncontroleerbare digitale valuta op aarde. Zelfs Tethers kunnen immers nog bevroren worden.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC