warren-buffet
Bitcoin

Warren Buffet: In Bitcoin investeren is hetzelfde als gokken

Vandaag, 12 april, liet de bekende miljardair en investeringslegende Warren Buffet zich opnieuw kritisch uit over de Bitcoin. In een interview met CNBC zei hij:

“De cryptowereld is hetzelfde als gokken.” Hij voegde eraan toe: “Ik geniet ervan om tijdens het kijken op een voetbalwedstrijd te wedden – dat maakt het boeiender. Maar ik vraag me af of ik mijn brood wil verdienen door het op te nemen tegen het casino.”

Eerdere negatieve opmerkingen

De opmerkingen van Buffet in de podcast sluiten aan bij eerdere uitspraken die de 92-jarige belegger over cryptocurrencies heeft gedaan. In een ander interview uit 2014 stelde hij dat Bitcoin niets meer dan lucht was en beweerde hij dat het idee van een enorme intrinsieke waarde niets meer dan een grap is.

In een ander CNBC-interview uit 2014 waagde Buffett zich aan voorspellingen over de levensduur van Bitcoin. Hij beweerde dat het hem niet zou verbazen als Bitcoin over 10 of 20 jaar niet meer bestaat. Destijds stelde hij ook dat Bitcoin niet als een valuta kon worden gezien, aangezien het uiteindelijk gebaseerd is op de waarde van de dollar.

In 2018 deed Buffet zijn meest beruchte uitspraak over Bitcoin, waarbij hij instemde met Charlie Munger’s bewering dat Bitcoin gelijkstond aan ‘rattengif’. Buffet voegde eraan toe dat het waarschijnlijk ‘rattengif in het kwadraat’ was.

Tijdens het recente interview werd de miljardair gevraagd om te reageren op zijn eerdere uitspraak, maar Buffet wilde hier niet op ingaan. In plaats daarvan maakte hij weer een vergelijking tussen cryptocurrencies en gokken.

Bitcoin fungeert als een gokfiche zonder intrinsieke waarde. Desondanks blijven mensen bereid om aan het roulettewiel te draaien.

– Warren Buffet

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?